Vad är telekombranschen?

telekommunikationsbranschen är den globala företag att leverera elektronik och teknik för att ge människor möjlighet att kommunicera med varandra. Termen telekommunikation innebär att kommunicera över teknisk utrustning. De viktigaste verktygen som vanligtvis används i denna industri är telefon, radio, TV-apparater, datorer och tillhörande nätverk. KOMMUNIKATION flytta mellan denna utrustning som använder kablar. Radiosignaler, och satelliter

Telefonen är ett telekommunikationsföretag enhet som normalt tillåter talkommunikation mellan människor. För det mesta, analoga telefoner även känd som mark linjer, har varit standard inom telekombranschen. Analoga telefoner förvandlar ljudvågor till elektriska signaler som går genom kablar. Dessa kablar ansluta bostäder och företag till elcentraler denna flyglinje telefon signaler till sina destinationer.

Många analoga nät har inbyggd digital telefon tekniken i sina system. Digital telefoni, även kallad Voice over Internet Protocol (VoIP), håller på att bli en stor del av telekombranschen. Detta konverterar röst till digital information som kan vara effektivt skickas tillsammans dataströmmar, som t. ex. Internet eller via trådlösa signaler.

Trådlösa telefoner, även kallad cell eller mobiltelefoner, använder trådlösa radiosignaler som kommunicerar med signal torn för att styra röst information genom luften. Dessa typer av telefoner har vuxit i popularitet så mycket att mobilabonnemang fler än mark linjer i många områden. Dessa telefoner tillåter ofta för fler typer av kommunikation än röst ensam. De kan också ha förmågan att överföra data, som textmeddelanden, e-post, fotografier eller musik och ge tillgång till Internet.

Andra områden som faller inom telekombranschen är radio och TV. Radio använder radiovågor för att skicka auditiv information trådlöst till mottagare. TV använder en liknande metod för att överföra visuell och auditiv information. Många radio-och TV-tjänster har överfört till digitala sändningar som gör att den information som skall sändas antingen genom signal torn, internet, kabel-teknik, eller satelliter.

Internet är ett globalt nätverk av datorer som kommunicerar med varandra genom en standard kod eller språk, som kallas Internet Protocol (IP). Använder det kan kommunikationer såsom text, fotografier, musik och grafik flytta genom internet som digital information. I allmänhet bryter IP denna information till paket, och varje paket kan sedan skickas via den mest effektiva Internet vägen till sitt mål eller mottagare. Paketen omgrupperas med IP sin destination.

Internet har på många sätt, bli en dominerande kraft inom telekombranschen. De flesta av dessa företag använder Internet på något sätt att sända meddelanden. Många handel branschfolk tyder på att denna trend kommer att fortsätta med tekniken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.