Vad är statistiskt Osannolikt fraser?

Statistiskt Osannolikt fraser eller SIPS, görs en sökning teknik som utvecklats av Amazon. com för att söka i innehållet i böcker för fraser som ingår i dem som sannolikt kommer att vara unika och förekommer ofta. Detta ingår i Amazon's patenterade söka inuti!? teknik-programmet. I huvudsak söka inuti? ger Amazon tillgång till delvis eller hela texten i en bok, så att vissa fraser kan användas för att identifiera den boken om statistiskt osannolika fraser används i en sökning.

Namnet för denna teknik är lite förvirrande. När du gör en sökning, vill du det du söker efter att matcha nära. Genom att identifiera en unik fras i en bok, om du använder detta uttryck för att söka det är osannolikt att din sökning visar något du inte vill ha. Om du letar efter en viss bok och kan inte komma ihåg titeln men kommer ihåg ett citat från den, kan du använda citat för att söka efter boken.

Alternativt kanske du vill söka efter ett visst ämne, inom ett större ämnesområde. Till exempel, om du vill söka efter en bok med yrkesrådgivning, men vad du verkligen ville läsa om var hur nätverket för jobb du kan söka efter "nätverk" istället för "karriärrådgivning. "Omedelbart, några av de mest relevanta sökningar visas på Amazon sökresultatsidan i form av böcker som Gräv dig långt innan du är törstig: Det enda Nätverk bok du någonsin behöver .

Om du har sökt med dessa typer av statistiskt osannolika fraser, kan du observera att du kan få resultat som inte direkt en bra match. Till exempel är den första sökningen avkastningen för nätverk inte för karriär nätverk, men för datorer och teknik nät information. Du kan göra bättre statistiskt osannolika fraser genom att vara mer specifik. Till exempel, du plocka bättre resultat genom att söka under karriären nätverk eller arbete i nätverk.

Statistiskt osannolika fraser faktiskt troligt fraser, eftersom det är sannolikt en fras som är unika för ett söka inuti!? Boken kommer att toppa listan över saker du söker efter. Du kan till exempel anger en rad Shakespeare från en Shakespeare sonett att ta fram böcker om Shakespeare. Detta fungerar inte alltid bra eftersom en del känt mycket bra citat används i en mängd andra böcker som titlar. Du kommer inte hitta Hamlet om du söker på "Att vara eller inte vara. "Inte heller hittar du Macbeth med statistiskt osannolika fraser som" Out! Fan plats. "I själva verket, enligt detta senare termen, den första boken du hittar är en på fläckborttagning.

Använda statistiskt osannolika fraser är också ett sätt att söka efter webbinnehåll, och sökrobotar kan använda liknande teknik så att människor kan söka så effektivt och speciellt för vissa unika linjer. Det är inte en perfekt teknik sedan en sökrobot inte nödvändigtvis att bedöma innehållet. Det kan leta efter sökord upprepning som gör det möjligt för människor att hitta pjäser med större antal sökord repetitioner. Inte alla böcker på Amazon har söka inuti!? teknik, men det verkar vara trenden. I slutändan även om det är något bristfällig, kan det dra ner på sök tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.