Vad är några olika typer av bloggar?

Begreppet "bloggar" är en förkortad form av "webbloggar. " Den avslappnade Termen används för att på medellång tenderar att vara mindre formella än traditionella källor till nyheter och information. Det finns flera olika typer av bloggar från de personliga dagbok typ som de som är avsedda att ge allmänheten mer information, eller mer korrekt information, än den som görs tillgängliga av typiska nyhetskanaler. Professionella journalister och företag även använda vissa typer av bloggar också.

Dagboken typer av bloggar var hur bloggar fick sin start. Detta ledig, ström av medvetande skriva detaljer olika aspekter av ens liv har blivit till Internet vad verkligheten visar är till TV. Många tycker om att ta en titt i någon annans liv.

Den "nya medier" är en term som används för att beskriva vissa typer av bloggar som utsätter felaktiga eller oärlig rapportering samt oavsiktliga försummelser mainstream media källor. I USA är Little Green Fotbollar ett bra exempel. Ägaren, Charles Johnson, krediteras med att utsätta den skandal som nu nämns som "Rathergate" som används dokument som skulle visa sig vara falska i ett försök att misskreditera president Bush om sin militärtjänstgöring.

Johnson utsätts också fotografen Adnan Hajj, som på uppdrag av Reuters, efter påfallande förändrad foton var framlagda publicerats av denna fotograf under Libanon-israeliska konflikten. LGF och andra typer av bloggar var snabba med att undersöka andra fotografier av Hajj och utsätter många som verkar vara tveksamma och avsiktligt ändras så att det ser värre. Reuters bort senare nästan 1. 000 fotografier och tillåter inte längre arbete Hajj.

Det finns också de typer av bloggar som är politiskt motiverade och försök att erbjuda en konservativ röst, som anser att många traditionella mediernas källor visar en liberal partiskhet . Det finns vänsterinriktade bloggar också. Författarna till dessa webbloggar kan ge information till allmänheten utan socker beläggning, utan att vara särskilt objektiv, och utan att behöva tänka politiskt korrekt petitesser. I andra fall finns det typer av bloggar kanske inte är partisk och helt enkelt vill erbjuda allmänheten andra alternativ för att få nyheter.

Även om många typer av bloggar är ofta ogillas eller ses som oprofessionellt av många medlemmar i traditionella medier, det finns faktiskt några reportrar som också skriver bloggar. I stället för att begränsas av kolumn utrymme, kan de länka till en blogg på en berättelse, och läsare kan besöka den sidan för mer information. En journalist kan också erbjuda sina perspektiv, eller lägga sin åsikt i en blogg, som inte är yrkesetiska regler som en verklig rapport.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.