Vad är några Online Dating Säkerhetstips?

Dejting på nätet och sedan mötesdatum i verkliga livet kan skapa nya relationer möjligheter. Vissa tycker det är förhållandevis lätt att lära känna människor på Internet, eftersom de kan hitta folk som delar flera av sina intressen än de skulle från Internet. Det är fortfarande en typ av dating som måste behandlas med försiktighet, särskilt eftersom du inte har några av de normala garantier som du skulle i "verkliga livet" eller "meatspace" möten. Det är klokt att iaktta några online dating säkerhetstips för att skydda dig.

Några online dating säkerhetstips eller bitar av kunskap bör du nog åta sig att minnet är följande:
  Folk kanske inte skicka exakt bilder på sig själva.
  Människor får inte företräda sig själva sanningsenligt (civilstånd, sysselsättningsstatus, utseende, etc).
  Du är mindre benägna att ha problem om du använder en online dating tjänst som utför kriminella säkerhetsprövning.

Det finns andra online dating säkerhetstips att komma ihåg. En är du ska ge lite information om dig själv när du träffar någon på nätet. Du kan bestämma om du vill välja ett namn som är könsspecifika, men om du inte vill ha mycket sexuell uppmärksamhet, undvika namn som är sexuellt baserade eller olämpligt. När du är att lära känna människor, inte avslöja onödiga detaljer som var du bor, ditt efternamn, där du arbetar eller ditt telefonnummer. Om du vill chatta med någon kan du ge ett förnamn och en allmän uppfattning om var du bor, gillar vad staten eller regionen du bor i.

En av de viktigaste av online dating säkerhetstips är att ta saker långsamt när du möter en ny person på nätet. Njut av att få prata med dem i tryck och vara försiktig med saker som verkar som inkonsekvenser i andras uttalanden. När du har haft en rimlig tid, kanske en månad eller två åtminstone, att lära känna någon, kan du bestämma om du vill ta förhållandet till en offline ett.

En annan av den online-dating säkerhetstips är att börja genom att få personens telefonnummer som du vill träffas. Om du vill ge ut ditt telefonnummer, överväga att ge ut ett mobilnummer bara. Hem telefonnummer kan sökas med hjälp av omvända kataloger för att bestämma din position, och du kan inte vara säker på att en person du har träffat online är ärlig eller har ditt bästa för ögonen. Faktum är att du antagligen en hög nivå av misstro tills motsatsen bevisats av den person du möter. När du ringer ditt första samtal, blockera ditt nummer så att den inte kan läsas av den person du ringer, eller ringa från en telefonautomat eller mobiltelefon.

Återigen, ta en telefon relation långsamt, och använda det möjligt att kontrollera saker om personen. Fortsätt leta efter inkonsekvenser och avbryta relationen om du hittar dem, eller om du känner några röda flaggor eller känsla några problem. Så småningom online relation kan utvecklas till människor som vill träffas och du bör iaktta försiktighet även här.

Plan att träffa på en offentlig plats och du kanske vill ta en eller flera personer med dig. Om du går ensam, vara säker på att någon annan vet var du kommer att bli och exakt hur länge du ska vara borta. Bär en mobiltelefon och inte planerar att åka någonstans icke-offentlig på en första eller andra mötet. Om personen visar sig ha varit vilseledande, semester snabbt, och om du är rädd för din säkerhet, ringa polisen.

Online dating kan komplicera första möten med människor, men om du håller dig till några online dating säkerhetstips kan du göra denna process säkrare. Det finns gott om människor som är underbara folk och bara hitta online dating mer bekväm. Men de få rötägg som har onda avsikter måste alltid beaktas och du bör vidta åtgärder för att se till att du minimerar komma i kontakt med dessa människor.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.