Vad är några Internet Security Fundamentals?

Internetsäkerhet fundamenta är avsedda att skydda enskilda Internet-användare från säkerhetsrisker som åtföljer användning av Internet. Efter även de mest grundläggande trygghet fundamenta kommer att göra din webbupplevelse mycket säkrare, och kommer även att säkra din personliga information från rovdjur. Att vara ett offer för identitetsstöld är det du vill undvika framför allt för att det kan ta veckor eller år för att rensa din kredit historia. Säkerhet fundamenta har flera syften: de skyddar dig från identitetsstöld, minimera risk för skada på din dator via virus och kapningar, och göra Internet säkrare för andra att använda också, genom ett nätverk av skyddade datorer och användare.

Det mest grundläggande säkerhet fundamenten har att göra med det sätt som du säkert och lämna dina uppgifter. Ändra dina lösenord ofta och använda alfanumeriska koder, eller svårt fraser passera. Motstå frestelsen att använda lösenord som ditt namn, eller namnen på dina barn eller husdjur. Välkända föremål och platser bör också undvikas, för att göra det svårare att gissa ditt lösenord. Om du misstänker att ett online-konto har äventyrats, agera omedelbart för att ändra ditt lösenord och alert platsen för överträdelsen.

En annan föreskrift säkerhet fundamenten innebär att vara mycket försiktiga med hur och när du lämna ut uppgifter. Släpp inte personlig information som din adress, kreditkortsnummer, telefonnummer eller bankkontonummer till otillförlitliga källor. Webbplatser med utgångna säkerhetscertifikat bör undvikas, och använd sunt förnuft Innan denna typ av information: om du kan köpa en post lokalt, till exempel försök att välja det alternativet framför att beställa den online. Om du inte uppge denna typ av information, se till att du vet vem det skickas till, och hur det kommer att användas. Släpp aldrig känslig information såsom ditt pass eller personnummer, och alltid använda krypterade formulär för att skicka känsliga data.

Många människor är offer för nätfiske, en typ av bedrägeri där offret är i kontakt med någon som är som påstår sig representera någon annan. Vissa phishing, som de omgivande nigerianska pengar, är uppenbara. Andra är mer subtila: Du kan få meddelanden från ett bolag som påstår sig vara din bank, kreditkortsföretag, läroanstalt, eller mobiltelefon leverantören, till exempel. Den e kanske säger att ytterligare information behövs, och ber dig att lämna den. Svara inte på e-post så här: den bästa åtgärden är att ringa ditt företag direkt om du har frågor och vara medvetna om att de finansiella instituten inte utför affärer via e-post. Bankerna kommer inte heller att be om användarnamn, lösenord och annan känslig information, eftersom de följer säkerhet grunddragen i deras egna för att skydda kunderna.

Ytterligare säkerhetsåtgärder fundamenta omfatta skydda din dator och Internetanslutning. Överträdelser av säkerheten kan leda till virusinfektioner, och i vissa fall kan en hackare kapa din dator och använda den för att skicka ut oönskad e-post eller inleda angrepp på en webbplats. Undvik detta genom att ha en brandvägg på plats, hålla ditt operativsystem aktuella med uppdateringar och använda ett mindre sårbart webbläsare som Opera, Safari, eller Mozilla Firefox.

Genom att följa grundläggande trygghet fundamenta för att skydda själv kan du minska riskerna för Internetsökning. Du kommer aldrig till fullo kan skydda dig själv dock, så se till att du får ofta kopior av din kredit rapport och alltid rapportera misstänkta transaktioner till din bank omgående. Om du är ett nätverk som en finns på en skola eller kontor, se till att följa extra säkerhet fundamenta som rekommenderas av din nätverksadministratör för att skydda nätverket som helhet, förutom dig själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.