Vad är ett automatiskt informationssystem?

Ett automatiserat informationssystem är helt enkelt ett system där information behandlas för uttag och utbetalning genom en serie av automatiserade rutiner. Systemet kräver ofta en mycket liten mänsklig interaktion än installation och underhåll. Den automatiserade informationssystem används ofta för att få tillgång till information och skicka ut den till privatpersoner. De som använder automatiserade informationssystem inkluderar regeringar, bibliotek och privata företag.

Användning av ett automatiskt informationssystem, även känd som en automatiserad hantering av information system kan vara till stor nytta både för statliga institutioner och privata företag . Processen för att snabbt sprida information genom ett automatiskt system kan spara många timmar av trist arbete, vilket ger en kostnadsbesparing för företaget behöver för att få denna information distribueras. Denna typ av system kan göra allt från att påminna människor när ett lagförslag är på grund av varning om en potentiellt allvarlig situation.

Ett exempel på ett automatiskt informationssystem många i USA känner till är det Amber Alert System . Detta system är ett rikstäckande nätverk som är automatiserad för att uppmärksamma individer av en eventuell bortförda barnet. Systemet kan finjusteras så att information skickas ut till ett begränsat geografiskt område där barnet är sannolikt att bli. Inom några minuter kan den visas eller sändes på trafikskyltar, TV och radio, e-postmeddelanden, telefonsamtal, och även text meddelad till mobiltelefoner. Använda enskilda att sprida denna information skulle inte bara vara mycket kostsamt, men också slösa bort värdefull tid, vilket möjliggör en eventuell gärningsman att fly med barnet.

Ett automatiskt system bibliotek information är ett som är speciellt till hjälp för dem som letar för specifika biblioteket material. Ofta är hela kortregister över ett bibliotek finns både i biblioteket själv, med hjälp av bibliotekets nätverk och på nätet. Så snart böcker skannas in, kommer de genast att visas som tillgängliga, utan det krävs ytterligare arbete som skall utföras av bibliotekarien. Den nya online-möjligheterna av denna typ av automatiserade informationssystem är särskilt bekvämt för låntagaren. Det finns ingen anledning att gå till biblioteket, bara bli besviken om det önskade materialet inte finns tillgängliga, eftersom det kan kontrolleras direkt från hemmet.

I privata företag, kan ett automatiskt informationssystem också mycket viktigt, särskilt när det gäller försäljning och nöjda kunder. Till exempel den som bedriver massa marknadsföringskampanjer via telefon kan använda dessa system för att hålla reda på kunder. Vissa automatiserade informationssystem kommer inte bara att ringa upp numret, men kan ge hela säljargument. I andra fall kommer den ringande telefonen direkt dirigeras till en levande marknadsförare. Ett automatiserat informationssystem kan också hålla reda på anställdas timmar och löner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.