Vad är en serviceoperatör?

En leverantör teletjänster är ett företag som har utrustning, programvara och personal krävs för att stödja telefon och tillhörande tjänster kommunikation. Begreppet omfattade till en början endast landar linjer, eller standard telefonförbindelser. Under de senaste 15 åren har utvidgats till att omfatta mobiltelefoner, satellittelefoner, och trådlös anslutning till Internet. Denna expansion har skett ganska snabbt, vilket resulterar i ökade kostnader och utgifter utrustning för denna typ av företag.

Det är viktigt att notera att en serviceoperatör inte omfattar kabel eller satellit TV-företag, kabel anslutningar till Internet eller förvaltas tjänsteleverantörer. I inledningsskedet skall infrastruktur som krävs kostnader för att ange denna industri är avskräckande, och har resulterat i en betydande investering eller ägande av regeringen. I USA, Kanada och delar av Europa har denna roll har minskat under åren, så att de allra flesta av dessa företag nu är privatägt och drivs. Men i andra länder, fortsätter statsägda telekommunikation vara normen.

Den typiska serviceoperatör delar sin verksamhet till två huvudsakliga kundgrupper: kommersiella och personliga. För den kommersiella sektorn, finns ett stort intresse i telefon programvara och system. Det finns två modeller: flera direkta linjer eller anknytningar företag. Den direkta linjen modellen är lämplig i stora organisationer eller företag som har begränsad central administrativ stödpersonal. Extensions utnyttjas bäst i medelstora företag som har en central receptionist eller liknande roll. Denna person ansvarar för att tillhandahålla operatör tjänster och leda samtal vid behov.

I den personliga kommunikationen marknaden är de tjänster som erbjuds fokuserat på lättanvända funktioner. Detta inkluderar digital telefonsvarare, nummerpresentation, samtal tillbaka, multi-part eller konferenssamtal och vidarekoppling. Var och en av dessa tjänster tillhandahålls mot en extra avgift, så telekommunikation tjänsteleverantörer att öka intäkter utan enorma investeringar i teknik.

Det finns en ökad efterfrågan på mobiltelefon tjänster, eftersom fler och fler människor ser värdet i att kunna kommunicera från ett större antal platser. Eftersom denna produkt expanderar, är serviceoperatör företag som investerar mer pengar i cellulär överföring torn, förbättra service och täckningsområde. I Nordamerika och Asien, många i 20-till 30-åriga ålder använder sin mobiltelefon som enda telefon, och slutar sin mark konton linje telefon. Denna trend förväntas växa i takt med att antalet torn ökar. Som ett resultat är telekommunikation företag expanderar produkter och funktioner på sin mobiltelefon produkter att kapitalisera på detta segment av marknaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.