Vad är en Sidbeskrivningsspråk?

sidbeskrivningsspråk är en typ av datorspråk används främst för den grafiska industrin. Datorer i allmänhet är kopplade till stora tryckpressar, och genom att använda ett specialiserat språk för båda enheterna att kommunicera, är effektivitet i att fastställa och skriva ut material ökat kraftigt. Det finns en rad olika beskrivning språk, men det vanligaste är Adobe ® PostScript ®.

Även om många sidbeskrivningsspråk sorter detaljerade nog för att betraktas programmeringsspråk, en stor del av dem inte är det. Dessa kallas märkningsspråk. I likhet med hypertext markup language (HTML), sidbeskrivningsspråk markup kan tala till ett begränsat antal program. Precis som HTML används främst för att tala med webbläsare, kan de flesta sidbeskrivningsspråk sorter läsas av en viss maskin, program eller dator.

sidbeskrivningsspråk skapas ofta med hjälp av binär eller textbaserade kommandon. I fråga om ett binärt språk, grafiska och textuella formatering förvandlas till en serie av ettor och nollor med hjälp av beskrivningen språket. Denna kod skickas till skrivaren och sedan återförs till en visuell bild som den trycks. Binära koder är desamma som används av varje dator. När ett kommando skrivs in i ett tangentbord, till exempel, berättar en serie av ettor och nollor som representerar de viktigaste datorn vad de ska göra.

Det huvudsakliga ändamålet med en beskrivning språk för att bättre förmedla olika aspekter av en tryckt material från en dator till en tryckpress. Text och bilder läggs ut på en datorskärm, men med endast produktion bitmappar begränsar den mängd information som kan tas emot av en skrivare. Använda ett sidbeskrivningsspråk reläer mer information, snabbare.

Fördelarna med att använda sidbeskrivningsspråk omfatta högre kvalitet material och mer effektiva utskrifter. Eftersom information är bättre emot av en skrivare med hjälp sidbeskrivningsspråk, färgen, layout och upplösning ofta av bättre kvalitet än de skulle vara om samma objekt trycktes utan dem. Dessa språk kan också instruera skrivare på den mängd material som ska skrivas ut.

I många fall är en programmerare behövs för att skapa ny sida kod beskrivning språk. Några av de lättare markeringsspråk kan läras av någon, även om de är begränsade i sin användning. Många dator ritprogram redan sidbeskrivningsspråk till i, så att en bild eller format skapas, är nummer skrivs samtidigt i programmets rygg slut.

De flesta större tryckerier använder någon form av sidbeskrivningsspråk, men det är också möjligt att utnyttja dessa program i hemmet. Programvara som genomför fullständig beskrivning språk är ofta dyr, men det kan vara värt investeringen för en egenföretagare skrivare eller designer. Kostnaden kan också vara mindre på lång sikt än att hyra en professionell skrivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.