Vad är en Multiple Document Interface?

Multiple Document Interface eller MDI är ett programmeringsspråk strategi som vanligtvis ingår i Windows erfarenhet. I huvudsak gör denna typ av gränssnitt det möjligt för användare att arbeta med flera olika dokument samtidigt. Till exempel kan en slutanvändare både två tabeller och två Word-dokument bearbetning öppna och ändra storlek ska visas sida vid sida på datorskärmen. Detta tillåter användaren att enkelt flytta fram och tillbaka mellan de två olika dokument.

Multiple Document Interface är ungefär som på skrivbordet i Windows-gränssnittet som tillåter användaren att rada upp flera programfönster på skrivbordet. Med skrivbordet gränssnittet kan användaren ha en brevlåda, ett ordbehandlingsdokument, och ett kalkylblad alla öppna på samma gång. Flera dokument gränssnitt tillåter samma typ av funktionalitet, precis inom gränserna för ett visst program som kallas en kund område.

Själva processen av flera dokument gränssnitt innebär så kallad en förälder och barn miljö. I huvudsak dokumentet ansökan korrekt funktioner som förälder, och ger visning utrymme för enskilda dokument. Varje dokument som är öppet går att se i vad som kallas ett barn fönster. Barnet fönster kan minskas i storlek så att flera kan ses samtidigt. Detta gör att användaren kan klippa ut och klistra in data från ett dokument till nästa med mycket lite ansträngning.

möjlighet att visa flera dokument kan vara effektiva för att utföra uppgifter i samband med arbete. Flera dokument gränssnittet kan också vara till hjälp i miljöer där en webbkonferenser verktyg utnyttjas för att dela ett skrivbord. Moderatorn för webbmöte kan använda denna funktion för att dela flera dokument med deltagare i konferensen, effektivt så att alla får se det öppna fönstret i den gemensamma ansökan.

Ett annat exempel på en MDI ansökan möjlighet att visa två versioner av samma presentation sida vid sida. Denna förmåga kan vara till stor hjälp vid utarbetandet av ett svar på en begäran om förslag. Genom att ha RFP öppen i ett fönster och svaret dokument öppet i ett andra fönster, är det mycket lättare att följa det format som föredras av begäran och därmed öka chanserna att ge konkreta svar i den ordning och struktur efterfrågas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.