Vad är en Managed Learning Environment?

Managed lärande miljöer eller MLEs, programvara system som är konfigurerade för att hjälpa en facilitator leda utbildningen. Detta står i kontrast till en virtuell lärmiljö, där fokus ligger på de verktyg som används i processen för undervisning i ett online-miljö. I huvudsak hjälper en lyckades inlärningsmiljö för att ställa in omkrets av lärandet och gör det möjligt att standardisera de resurser som används i lärandet på ett sätt som leder till uppmätta resultat.

På många sätt är det bra att se en VLE som en komponent eller delsystem av mer omfattande tillämpningen av förvaltade inlärningsmiljö. Arbetet i MLE direkt samband med de funktioner som ingår i en virtuell lärmiljö, eftersom de förvaltade lärmiljön fokuserar på korrekt användning av dessa funktioner eller verktyg för personer som deltar i klassen eller seminarium. De lyckades inlärningsmiljö gör att läraren eller handledaren att ange när chatt finns, bestämma tid för ett aktivt sätt ta en examen, och hur länge lektioner och material för en viss del av kursen är tillgängliga för visning.

Administreras inlärningsmiljö programvara kan användas i ett antal olika inställningar. Företag kan använda programvaran för att utveckla program för nyanställd läggning eller kund utbildning. Managed inlärningsmiljö programvara är också användbar för att utforma och genomföra sessioner för en och två seminarier dag. Motiverande talare som använder sig av webb-och videokonferenser för att stänga timmar långa seminarier för betalande gäster kan utnyttja både MLE och VLE programvara för att strukturera och genomföra sessionerna. Online universitet gör också en omfattande användning av båda förvaltas inlärningsmiljö programvara och virtuell inlärningsmiljö programvara.

Samtidigt som det ursprungligen tänkt som ram för att föra distansutbildning koncept till Internet, har lyckats inlärningsmiljö programvara idag blivit allt mer mångsidiga och lämpar sig för användning i offline-applikationer. Samtidigt har programmet blivit mer sofistikerad och användarvänlig och gör det till ett användbart redskap för användning i en rad olika lärande situationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.