Vad är en Ergonomiskt tangentbord?

I dagens värld, med hjälp av ett tangentbord är en del av vardagen för många. Datorer form centrum av de flesta kontor arbetsytor och många hem har minst en dator. För dem borta från arbetet eller hemmet, bärbara datorer gör det enkelt för folk att sätta en dator med sig på resande fot.

Den ökade användningen av datorns tangentbord har lett till en ökning av belastningsskador i handled, hand, och /eller arm, såsom karpaltunnelsyndrom. Även till synes oförargliga, en konstant och monotona rörelser för att skriva på datorns tangentbord dag efter dag kan orsaka en enorm mängd av stress på kroppen och med tiden kan leda till skador. Ett ergonomiskt tangentbord är utformad för att fungera med den naturliga utformningen av den mänskliga handled, hand och arm för att minska sannolikheten för en skada på grund av repetitiva stress.

USA Centers for Disease Control (CDC), definierar ergonomi som "en disciplin som innebär att ordna miljön så att det passar personen i den. När ergonomi tillämpas korrekt i arbetsmiljön, visuella och muskuloskeletala besvär och trötthet blir betydligt mindre. Efter ergonomiska principer hjälper till att minska stress och undanröja många potentiella skador och störningar i samband med överanvändning av muskler, dålig hållning, och upprepade uppgifter. "

En av de mer populära stilar av ett ergonomiskt tangentbord är den delade tangentbordet. En traditionell tangentbordet har knappar arrangerade i en rät linje medan en delad ergonomiska tangentbord har en lucka i mitten av tangentbordet som delar på knapparna i två olika halvor. Många av dessa typer av ergonomiska tangentbord ordna nyckeln halvorna i form av ett V, så att handen och handleden att gå i en mer neutral och mindre stressande sätt.

Dela ergonomiska datorns tangentbord kommer i mönster som "fasta", vilket innebär att tangentbordet inte kan justeras. Fasta delade tangentbord är oftast billigare än andra mönster och är ganska populärt på grund av deras pris och tillgänglighet. Det finns också delade tangentbord som är justerbara så att användaren kan anpassa avståndet mellan olika halvor av nycklar, höjden och /eller vinkel på tangentbordet. Justerbar tangentbord tenderar att vara dyrare än fasta tangentbord, men många användare att hitta de extra mångsidighet värt priset.

När du väljer ett ergonomiskt tangentbord bör köparen ta dig tid att prova många olika märken och stilar av tangentbord för att hitta en som är rätt för dem. Det föreslås även att konsumenten köper en ergonomiskt tangentbord från en återförsäljare som ger avkastning eller börser. Provat ut en keyboard i butiken kan ge köparen en uppfattning om effektiviteten i ett visst mönster, endast använda under en längre tid kommer att tillåta någon att veta om en design är verkligen rätt att låta sina individuella behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.