Vad är en Cryptographic Service Provider?

Kryptografi är vetenskapen om att skapa och dechiffrera kodad skrift på ett sätt som håller innehållet säkert. Kryptering har använts under tusentals år för att hålla meddelanden hemlighet, och med Internet, nya behov och utmaningar uppstod för att skydda information såsom e-post, kortförsäljning, och företagsdata. A Cryptographic tjänsteleverantören ger denna typ av skydd.

A Cryptographic Service Provider, även känd som en Kryptografi Service Provider eller CSP, är ett sätt att ge antingen maskin-eller programvara baserad kryptering och dekryptering. Kryptering hänvisar till översättning av data till en kodad fil som kräver en hemlig nyckel eller ett lösenord för att läsas. Det är ett vanligt och effektivt sätt att försäkra säkerheten för uppgifterna. Dekryptering hänvisar till avkodning av data som har krypteras så att den kan läsas som en normal kommunikation, eller oformaterad text, i originalspråket.

Kryptografisk tjänsteleverantörer kan använda symmetrisk eller asymmetrisk kryptering. Asymmetrisk kryptering kallas även öppen nyckel-kryptering. I symmetrisk kryptering, samma nyckel krypterar och avkodar meddelandet, vilket gör verksamheten symmetrisk. Asymmetrisk eller öppen nyckel-kryptering använder två olika nycklar. Den öppna nyckeln är en nyckel som alla känner till och används av en grupp, vem som helst av dem kan skicka ett meddelande till någon annan medlem i gruppen. Den privata nyckeln används av den enskilde medlemmen att dekryptera meddelandet. Asymmetrisk kryptering kallas även Diffie-Hellman kryptering efter dess uppfinnare, Whitfield Diffie och Martin Hellman, som kom på systemet 1976.

I en Windows-miljö, till exempel, är Microsoft Cryptographic Service Provider en programmodul som kan fungera självständigt och utför kryptografi för autentisering, kryptering och kodning. Även om det kanske låter som en synonym, kodning och kryptering är inte synonyma termer: kodning är konvertering av data till lite ström. De komponenter som ingår på ett minimum, ett Dynamic Link Library (DLL) och systemet har gränssnitt program (CryptoSPIs). Landstrategidokumenten kan antingen innehålla sin egen funktion genomförande eller deras funktioner kan genomföras på ett serviceprogram som är Windows-baserad, vilket skulle vara ett program som förvaltas via Windows Service Control Manager. Hårdvara implementeringar inkluderar en säker processor eller ett smartkort.

Ett smart kort är ett kreditkortsföretag storlek plastkort med elektroniskt minne och ibland med en integrerad krets, i vilket fall det också kallas en integrerad krets-kort (ICC). De används för att lagra känsliga data, inklusive journaler, digitala kontanter, och för att skapa nätverks-ID. Information läggs till eller dras från ett smartkort med hjälp av en kortläsare. Kryptografisk smartkort omfattar krypterings-hårdvara och används för digitala signaturer, till exempel. Den Fönstren Kryptografisk Service Provider kan använda informationen om kryptografiska smartkort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.