Vad är en Application Program Interface?

kallas ofta Application Programming Interface eller enkel API , en gränssnittet för tillämpningsprogram är en samling program instruktioner och standarder som gör det möjligt datorprogram att kommunicera direkt med varandra . Många mjukvaruföretag släppa deras API för allmänheten och kan utvecklare skapa program som drivs av deras tjänst. Ett perfekt exempel är Microsofts DirectX, en uppsättning API: er som gör det möjligt för utvecklare att skapa spel, multimedia funktioner och applikationer för Windows operativsystem.

Ett gränssnitt för tillämpningsprogram är inte ett användargränssnitt, utan ett program-till-programvara gränssnitt. I själva verket tillåter program att kommunicera med varandra utan användarens vetskap eller intervention. Till exempel, när du köper konsertbiljetter online med ett kreditkort, använder webbplatsen ett API för att skicka ditt kort data till en avlägsen applikation som kontrollerar dess giltighet. När betalningen har bekräftats, svarar ansökan till webbplatsen som ger det okej att utfärda biljetter.

gränssnitt för tillämpningsprogram utformat för att ge den snabbaste utförandet innehåller vanligtvis uppsättningar av procedurer, funktioner, variabler och data strukturer. En komplett API definieras ofta som en som ger en abstraktionslager som hindrar utvecklaren från att behöva veta hur dess funktion är att lägre abstraktionsnivåer. Detta gör det möjligt för programmerare att förbättra eller redesign funktioner för API utan att bryta den kod som behöver den.

Ett gränssnitt för tillämpningsprogram är helt lik till Software-as-a-Service (SaaS). Detta beror främst på programmerare inte behöver börja från början varje gång de skriver en ansökan. I stället scripting en grundläggande program för att hantera allt, kan samma program ut vissa uppgifter till andra program som kan göra jobbet mycket bättre. Detta gör API mycket användbart för att integrera med en hemsida och olika webbapplikationer.

application program interface har blivit en integrerad del av Web 2. 0 och sociala nätverk fenomen. Flera populära samhällen använda den för att dela innehåll under en öppen arkitektur. Användare kan dela med kommentarer, bilder, videor och alla möjliga information med externa applikationer, använda ett öppet API för att leverera ny funktionalitet till deras gemenskap. Två klassiska exempel på API: er som gör denna uppdelning är Facebook Application Platform och öppen social plattform.

gränssnitt för tillämpningsprogram tillhandahålls av flera stora namn, t. ex. Amazon ®, eBay ®, och Google ™. När utvecklats noggrant och används på rätt sätt kan dessa gynna både företaget som tillhandahåller tjänsten och dess användare. Kanske den största nackdelen att API: er är att de är beroende av att tillhandahålla tjänster. Om till exempel Google Maps ™ upphörde, skulle dess gränssnittet för tillämpningsprogram i huvudsak värdelös.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.