Vad är det bästa sättet att hantera mobbning Online?

destruktiva praxis online eller mobbning kan vara lika skadligt för ett offer som fysiska eller känslomässiga mobbning. Hot eller förolämpningar emot via online kommunikation kan till och med mer olycksbådande, eftersom cyber mobbare kan ha fördelen av anonymitet eller alternativa identiteter. Det är steg ett datoranvändare kan vidta för att förhindra eller minska fall av mobbning på nätet, men ett antal av dessa steg kan innebära att begränsa tillgången till en online social konto eller eliminera sådana tillgängliga konton helt och hållet. I många fall börjar mobbning online med mobbning i den verkliga världen, så ett offer kan ha att vidta aktiva åtgärder för att hålla båda världar som separata som möjligt.

Ett sätt att hantera mobbning på nätet är att behandla det som brottet är. Detta innebär att hålla reda på tider, datum, e-postadresser och innehållet i alla trakassera online kommunikation. E-postmeddelanden från en cyberbully bör inte tas bort omedelbart, utan ska förvaras i en speciell online-fil eller laddas ner till en säker datafil. Många onlinechatt program tillåter även samtal som ska sparas så ett offer kanske vill använda denna möjlighet efter ett störande eller hotfull chatta med en cyberbully. Vissa online översittare kommer att lägga upp pinsamma fotografier eller andra kränkande material på Internet, så en målsägande skall registrera all information om tjänsten, t. ex. domännamn, datum för post, användarnamn på affisch, kommentarer och andra kännetecken. En stor online video eller foto fientlig webbsida kan behöva all denna information för att utföra en intern utredning.

Många fall av mobbning på nätet börjar som incidenter av det verkliga livet mobbning. Mobbaren känner ofta offret personligen, och har tillräckligt med information redan för att börja ett cyberstalking eller online mobbning kampanj. Kunskap om en offrets komplett för-och efternamn kan du bokstavligen tillräckligt med information för en motiverad och dator-savvy översittare ta reda på vad online sociala eller professionella nätverk ett offer frequents. Ytterligare information om ett brottsoffer kan upptäckas i offentliga register eller via betalas online säkerhetsprövning. För att kunna hantera mobbning på nätet, bör en person använda alla medel tillgängliga för att minska hans eller hennes online fotspår, från att höja säkerhetsnivån för social redovisning till föränderliga online-skärm och lösenord.

Om en offer fortsätter att misshandlas på nätet genom en cyberbully, kan det vara dags att informera webbplats ägare eller e-postleverantör för överträdelsen. När ägaren till webbplatsen eller domänen har kontaktats, han eller hon kan vara i en bättre rättslig ställning för att identifiera och straffa gärningsmannen. Ett brottsoffer bör också göra en insats för att identifiera de översittare av hans eller hennes verkliga åtgärder. Har mobbning på nätet börjar efter en verkliga livet olyckan, såsom ett främjande av sysselsättning, en ny romantisk relation eller en konflikt med en studiekamrat eller en arbetskamrat? Har online mobbaren nämnda särskilda händelser eller används information endast ett begränsat antal verkliga livet medarbetare skulle veta? Få mobbare på Internet väljer sina offer på måfå, så en person som får hotar online kommunikation kan också ha utsatts för en arbetsplats eller skola översittare. När deras anonymitet har äventyrats, antingen genom att den skadelidande eller en myndighet figur, många mobbare på Internet saknar modet att fortsätta mobbning deras online mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.