Vad är VVoIP (Video och Voice over IP)?

VVoIP är en term inom telekommunikationsområdet som används för att identifiera processen för att nyttja kraften av Internet för att hantera leverans av tjänster för både röst och visuell kommunikation via online streaming metoder i stället för traditionell fiberoptik. I de flesta fall, producenter och konsumenter av VVoIP förstå uttrycket stå för video och röst över IP. Det finns dock ett antal konsumenter och företag som föredrar att identifiera processen för VVoIP som röst och video över Internet-protokollet.

Den grundläggande filosofin bakom VVoIP har att göra med konvertering visuell bild-och ljudsignaler till en digital form av data. Den digitala uppgifter inte är komprimerade i enheter som kallas paket. Dessa paket är sin tur införs i punkt till punkt kommunikation genom att skapa vad som allmänt kallas en dataström över internet. Dataströmmen kan användas för att dela data fram och tillbaka mellan två punkter, eller innebär en avgångsort anslutas till flera punkter om uppsägning, med alla som använder Internet som plattform för kommunikation. Detta står i kontrast till hur du använder traditionell teknik som innebär kretsar en vanliga offentliga telenätet.

VVoIP kan vara ett bra sätt att effektivisera kommunikationen funktioner som vanligen används av ett bolag. I många fall kan genomförandet av ett VVoIP strategi för kommunikation faktiskt spara en hel del pengar på telekommunikation funktioner, och kanske även utöka användbarheten av traditionella röst och video utöver nuvarande program att företaget anställer från dag till dag. Det är dock viktigt att tänka på ett par faktorer innan hopp om VVoIP bandwagon.

För det första är det viktigt att utvärdera den bandbredd som din nuvarande Internet Service Provider kan ge för dig. Även detta blir ett mindre problem eftersom flera leverantörer öka bandbredden för att möta kundernas krav på VVoIP, finns det fortfarande chans att möta de perioder då förbindelserna kommer att vara långsam eller till och med inte att ansluta till en viss plats. Därefter är det en god idé att utvärdera din nuvarande användning av telekommunikationsutrustning. Detta hjälper dig att arbeta med din leverantör för att se till att de kan hantera de dagliga telefonkonferenser, ljud och video för hög profil möten och alla andra som en punkt till en online-presentationer att säljkåren kommer att göra med potentiella kunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.