Vad är Media Gateway Control Protocol?

Media Gateway Control Protocol och MGCP är den vanliga uppsättning protokoll som nyttjas under en live session i ett MMS-konferens. De protokoll som bidrar till att fastställa normerna för varje typ av röst-eller visuella aktivitet som äger rum under konferensen. Samtidigt, vissa aspekter av Media Gateway Control Protocol också stöd i inspelning av ljud och visuella aktivitet under multimedia-konferensen, som gör det möjligt att arkivera hela händelsen för uppspelning vid ett senare tillfälle.

Nyckeln till funktion Media Gateway Control Protocol har att göra med att övervaka signalering processen och att tillåta värden att hantera multimedia mötet effektivt. För att utföra dessa uppgifter kommer protokollet att kontrollera att kommunikationen mellan media gateway som hjälper till att konvertera data i paket och gatewayen styrenhet som finns på platsen för uppsägningen. Denna konvertering process gör det möjligt att konvertera paket från signaler som mottagits från en kretskopplad nätverk och att programvaran som driver konferens sessionen för att enkelt smälta och omvandla data till ett användbart format. Idag kan den typiska gateway registeransvarige kontrollera ett antal portar, vilket innebär att deltagarna i konferensen kan vara med hjälp av ett obegränsat antal olika kommunikationsenheter.

I struktur, beror Media Gateway Control Protocol mycket att två redan existerande protokoll. Inslag av både Internet Protocol Device Control och Enkel Gateway Control Protocol finns i blandningen om MGCP. Vad är lite annorlunda är att med Media Gateway Control Protocol, strukturen på master-slave förhållande platser kontrollen ordentligt med media gateway styrenheten.

Förbättrad versioner av Media Gateway Control Protocol brukar kallas Megaco eller H. 248. Med den utökade användningen av Internet för handhållna enheter, och det ökande beroendet av många företag på webbaserade Conferencing att anordna möten, dessa utökade versioner är särskilt viktiga, eftersom de gör det möjligt för fler hamnar som skall bearbetas per port. Använda Media Gateway Control Protocol, är det tänkbart att hålla en interaktiv webbaserad konferens som innehåller tusentals enskilda anslutningar till mötet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.