Vad är FTTP eller Fiber-To-The-lokaler?

Nästan alla hem i Amerika har en koppar "rör" som förbinder dem till ett telenät. Även snabba fiberoptiska kablar används ofta för att ge den primära länkarna, den "sista kilometern" till varje hem fortfarande spelar en viktig roll för kvaliteten på de tjänster du får. Att höghastighetsbredband till ett område beror till stor del på denna sista länken fram.

Vissa leverantörer, däribland Verizon och några av de "Baby Bell" företag börjar bygga ut fiber-to-the- lokaler (FTTP) erbjudanden, som ersätter den sista länken koppar med fiberoptisk kabel-ett drag som ger hem med bästa möjliga anslutning och möjlighet till mycket hög kvalitet, höghastighetsinternet.

FTTP handlar om optisk fiber från en central plats (switch) till en anslutningspunkt (i hemmet eller företag) och skulle kunna leverera bredband med hastigheter på upp till 100Mbps. Den faktiska hastigheten bestäms av storleken på den passiva optiska nätverk (PON). Tekniken kan överföra data i hastigheter upp till 2. 5Gbps, är detta belopp delas med antalet anslutningspunkter för PON att fastställa de verkliga bandbredd till varje slutpunkt.

Byta koppar infrastruktur med fiber till varje hem i ett område är ett dyrt, men belöningen kan bli stor för telekomleverantörer. En FTTP infrastruktur skulle möjliggöra för dessa leverantörer att inte bara ge höghastighetsbredband kunde de expandera även i andra områden, t. ex. kabel programmering. Baby Bells har en annan incitament att bygga ut FTTP också; FCC kräver att dela sina kopparkablar med sina konkurrenter-men det skulle inte gälla för nya FTTP infrastruktur. Denna dom ger leverantörer ett viktigt incitament för att bygga ut FTTP, trots det stora nyinvesteringar som krävs.

Koppar, den dominerande anslutning till hemmet som används idag har inneboende begränsningar i fråga om både längd från hemmet för att byta och mängd bandbredd som tillhandahålls. FTTP har också en stor fördel via DSL, som ger bredband via befintliga koppar, eftersom DSL-infrastruktur måste flera centrala relä poäng på grund av avstånd begränsningar. DSL är begränsad till endast några tusen meter mellan switchen och hemmet, FTTP tillåter upp till 49,6 miles (80 kilometer) mellan hemmet och den centrala växeln.

Kabel bredband redan har ett försprång, men FTTP erbjuder vissa fördelar, eftersom kabeln har en begränsad uppströms bandbredd. Detta är, men du kan ladda ner information via kabel mycket snabbt, ladda upp information är mycket långsammare.

FTTP, medan fortfarande mycket nytt, är mycket lovande. Det kommer att ge tjänsteleverantörerna möjlighet att enkelt förse kunderna med ett enda paket av tjänster som omfattar tal, data och video. I slutändan kommer FTTP leverera högre bandbredd till hemmet, och ett bredare utbud av tjänster till ett överkomligt pris. Medan vissa FTTP projekt inriktade på att ersätta befintlig kopparkabel, nya "nyetablerade områden som nya bostäder kommer förmodligen att se FTTP från början.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.