Vad är Computer Missbruk Act från 1990?

Computer Missbruk Act från 1990 är en lag i Storbritannien som gör olagliga viss verksamhet, såsom inbrott i andras system, missbruka programvara, eller hjälpa en person att få tillgång till skyddade filer av någon annans dator. Computer Missbruk Lagen kom till efter 1984-1985 R mot guld fall, som överklagades 1988. Överklagandet var framgångsrik, inspirerande parlamentet att skapa en lag som skulle straffbelägga beteenden som begåtts av Robert Schifreen och Stephen Gold. Det uppenbarligen inte kunde tillämpas retroaktivt, men det är mål var att motverka beteenden som deras i framtiden.

Vad föll snabbt fallet R mot Gold, och i slutändan leda till Computer Missbruk lagen var följande: Guld såg en anställd vid Prestel på en mässa ange sitt användarnamn och lösenord. Guld och Schifreen använde sedan denna information från en hemdator för att komma åt systemet med British Telecom Prestel, och särskilt ange privat meddelande rutan till prins Philip. Prestel fick kännedom om detta tillträde, fångade de båda männen och ut dem med bedrägeri och förfalskning. De två män dömdes till böter, men de överklagade deras fall.

En av de viktigaste aspekterna av överklagandet i R mot Gold var att de två männen inte använda uppgifterna i alla fall för personlig eller olagliga vinster. Eftersom ingen materiell vinning var inblandad i spionerat på någon annans system De hävdade att de avgifter som enligt den särskilda lagstiftningen inte kan tillämpas på dem. Överhuset frikändes männen, men blev fast besluten att förbjuda denna typ av beteende i framtiden. Detta ledde till att datorn Missbruk lagen utvecklas och gått in i lag 1990, två år efter det framgångsrika överklagandet.

Dator Missbruk Lagen är uppdelad i tre delar och gör följande rättsakter olaglig:
  • otillåten tillgång till datorn Material
  • otillåten tillgång till datasystem som med uppsåt att begå något annat brott
  • otillåten ändring av IT-material

Det första avsnittet i datorn Missbruk lagen förbjuder en person att använda någon annans identifikation att få tillgång till en dator kör ett program eller erhålla data, även om inga personuppgifter Vinsten är inblandade i sådan tillgång. Du kan heller inte ändra, kopiera, ta bort eller flytta ett program. Computer Missbruk Lagen förbjuder också alla försök att få någon annans lösenord. Det är uppenbart att om någon ger dig att identifiera dem och du får lagligt använda datorn, dessa lagar under otillåten tillgång gäller inte.

Den andra bestämmelsen i Computer Missbruk lagen få tillgång till ett datasystem för att begå eller underlätta brott. Du kan inte använda någon annans system att skicka material som kan vara kränkande eller starta maskar eller virus. Du kan heller inte ge någon din identifikation så att de kan använda ditt system för detta ändamål. Denna andra del innebär att du skulle underlätta någon annans uppsåt eller brott.

otillåten ändring i datorn Missbruk lagen innebär att du inte kan ta bort, ändra eller korrupt data. Återigen, om du lägga ett virus i någon annans system du skulle bryta mot lagen. Vanligtvis begår otillåten tillgång endast är egentligen ett brott straffas med böter. Access med uppsåt, och obehörigt ändras anses allvarligare och kan straffas med höga böter och /eller fängelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.