Vad är Cellular Telecommunications?

Mobil telekommunikation representerar ett brett spektrum av teknik som ger mobil kommunikation till användare, både i form av röst-och dataöverföringar. Ursprungligen var denna teknik utvecklades av militären, men har sedan blivit mer tillgänglig för en stor del av befolkningen i många delar av världen. Teleföretag tillhandahåller operatören genom ett antal olika standarder. En standard är normalt inte förenlig med andra telenät.

På den mest grundläggande nivå är mobilkommunikation utförs med en enhet som inte är knutna till ett fast strömkälla. Cellular innebär att enheten har en bränslecell ombord, troligen i form av en gemensam batteri. Även om detta kan teoretiskt också tillämpas på trådlösa telefoner, mobiltelefoner skiljer sig i att de inte behöver en fast bas för att sända och ta emot signaler.

Först var mobiltelefonnät i stort sett genomfördes på analoga system. Dessa system inspelade vågformer och överförs dessa vågor utan att i sak ändra den ursprungliga skick. Kurvan kunde ändras oavsiktligt av en försämring av signalen, särskilt på längre sträckor. Vidare kan dessa signaler även lätt fångas, vilket gör säkerheten vid överföring en viktig fråga bland dem som hade känslig information att dela.

Digitala mobiltelefonsystem bytt teknik att omvandla de signaler i grupper med siffror som skulle kunna inte delas upp över tid eller distans. Som ett resultat av denna digitala transformation, är mobiltelefoni bygger på många olika standarder. Om ett mobilnät använder ett system och ett särskilt telefonen använder ett annat system, de två inte kommer att kunna kommunicera. Telefoner och system som fungerar på samma standard kan oftast arbeta med varandra, även om systemet inte ägs av kundens tjänsteleverantörens.

Den mest populära av de digitala standarderna Code Division Multiple Access ( CDMA) och Global System for Mobile Communication (GSM). GSM är den standard som används i stora delar av världen. I USA delar man marknadsandelar med CDMA. Telefoner som körs på ett CDMA-standarden kommer troligen att vara värdelösa i europeiska länder och andra platser där GSM är den enda standarden som används. I USA, ofta båda standarderna används inom samma geografiska område.

Om mer än en standard är tillgänglig kan enskilda har ett val i mobiltelefonnät, men detta är inte garanterat. De som har frågor om tjänsten eller kompatibilitet Kontrollera med olika mobiltelefonnät rederierna sitt område. I slutändan kan det slutliga valet inte vara en fråga av cellulära tekniska standarder utan snarare vilka företag erbjuda den bästa servicen och värde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.