Vad är CVS (Computer Vision Syndrome)?

Vissa experter tror att den som stirrar på en datorskärm i mer än två timmar om dagen sannolikt har upplevt Computer Vision Syndrome (CVS) i någon mån. Dimsyn, kliande torra ögon, huvudvärk och halsen stam är bara några av symptomen, enligt den amerikanska Optometric Association. Problemet ligger i skillnaden mellan bilder på en datorskärm och verkliga bilder. Det mänskliga ögat är att fokusera på verkliga objekt, som av naturen har klart definierade gränser. Även skriva på en sida, till exempel, visar skarpa gränser och hög kontrast som sträcker sig till bokstäverna "kanterna.

Däremot skapar en datorskärm brev genom att gruppera punkter eller färgade pixlar nära samarbete. Zooma in på en datoriserad skrivelse kommer att visa att avrundade eller böjda kanter inte är slät och fast, men oregelbundna och otydliga. Ögonen har det svårare att hålla fokus på en datorskärm av denna anledning, och ofrivilligt avdrift till det som kallas "den vilande punkt av boende. "Man kan jämställa detta med" att gå in på en dvala "eller" stirra på ingenting, "men på datorn händer det kort och upprepade gånger eftersom ögonen stammen för att återfå bättre fokus. Belastningen ökar när fler timmar passerar, vilket leder till trötthet och CVS.

Många av de andra symtom på CVS är en biprodukt av denna tendens att försöka dra datoriserade bokstäverna till bättre fokus. När dina ögon kämpar med att fokus har de en tendens att blinka mindre, vilket leder till torrhet och klåda. Burning, tårflöde, huvudvärk och ljuskänslighet är andra symtom på CVS. Två andra bidragsgivare till CVS är bländning och, om du använder ett katodstrålerör (CRT) övervaka, ultraviolett (UV) strålning. Experter tror nu bländning och överexponering för UV-strålning kan bidra till grå starr när vi åldras.

Lyckligtvis finns det steg alla kan vidta för att bekämpa CVS. Många optiker idag erbjuda datorseende tester. Detta kan hjälpa människor som inte har korrigerats vision också. Om du lider av CVS, kommer detta test dig om du skulle ha nytta av enkel förstoring eller en liten recept. Patentskyddad dator glasögon kan lindra mycket av utmattning i CVS.

Det är viktigt att notera att datorer sitta på ett avstånd som läsglasögon och progressiva glasögon inte är avsedda att rätta till, som att läsa materialet förvaras närmare. Displayen sitter också högre än behandlingen som finns i händerna, vilket gör progressiva glasögon svåra att använda utan tippning av huvudet bakåt, skapa axlar och nacke stam. Genom att testa för datorseende, kan din optiker ger dig en perfekt recept för att använda datorn för att minska symtomen på CVS. När displayen är förs in i tydligare fokus kommer ögonmusklerna inte arbeta så hårt.

Dator glasögon, oavsett om de innehåller ett recept eller inte, kan också vara polariserad att eliminera bländning. Om du använder en CRT-monitor, överväga att uppgradera till en LCD eller platt bildskärm. Dessa skärmar avger inte UV-strålning. Om du måste använda en CRT-monitor, inkludera filter för UV-blockering i din dator glasögon.

eftermarknaden display filterfolier kan också bidra till att minska CVS symtom genom att skära bländning och förbättra kontrast. Har dock matt finish anti-glare skärmskydd till att göra skärmen mindre skarpa genom att sprida ljus av den grova ytan. En smidig anti-glare skärmskydd som använder en kemisk beläggning för att minska bländning nedskärningar mindre bländning, men har en skarpare bild. Denna typ av anti-glare datorskärm, tillsammans med anti-blänk dator glasögon kan uppnå bästa resultat. Filtret skärmar avsedda att användas med CRT-skärmar kan blockera en stor del av UV-strålar också.

Enligt vissa beräkningar påverkar CVS omkring 125 miljoner amerikaner. Eftersom fler människor tillbringar längre timmar på datorer, kan datorn glasögon bli lika vanliga som solglasögon. Om de ger befrielse från CVS, de är en investering väl värd att göra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.