Vad är Business telekommunikation?

Business telekommunikation omfatta anordningar, nät och utrustning som används för att hjälpa företag att ansluta med kunder och kollegor. Detta kan inkludera grundläggande saker som telefon och fax, och nyare teknik som Voice over Internet (VoIP)-tjänster. De typer av telekommunikation som används kan variera från företag till företag, och kommer att bero mycket på företagets individuella behov.

Telefon och fax är kanske den mest kända företag telekommunikation, främst därför att de har funnits längst. Även med nya trender används i större antal varje år, är den grundläggande telefon och fax systemet fortfarande livskraftig och relevant för många företag. Detta gäller särskilt för företag som arbetar lokalt och inte behöver dyra långdistanstrafik.

Internet är också involverad i verksamheten telekommunikationer, både som en fristående funktion och som ett medel för annan teknik som ska användas. Forskningen är i första hand göras online nu i motsats till att se upp saker i böcker och andra tryckta referenser och e-post regelbundet skickas i stället för vanliga bokstäver. Internet är också praktiskt för att skicka snabbmeddelanden till kunder eller medarbetare snarare än att vänta på ett mail svar eller telefonsamtal.

Användningen av Internet har också medfört andra nya och nuvarande teknik, såsom VoIP. Detta är en telefontjänst som kan användas via Internet. Istället för samtal från en vanlig telefonlinje, kan de göras direkt från en dator. VoIP är i allmänhet mycket billigare än konventionella telefon, och ofta inkluderar obegränsat fjärrsamtal tjänst utan extra kostnad.

Fax kan också sändas via Internet på samma sätt som telefonsamtal kan vara. Ett faxnummer kommer fortfarande att ges, och andra företag som agerar från en vanlig fax kan skicka dokument direkt till en virtuell webbaserad fax program. Använda ett faxmodem och lämplig programvara eller online tjänst kan fax skickas från en dator till en fax också.

Business telekommunikation finns ofta tillgängliga i förpackningar eller kombinerade tjänster som gör att använda mer än en tjänst vid en tidpunkt mer överkomligt. Detta är särskilt viktigt eftersom, eftersom de flesta företag har flera telefonlinjer och kräver en mängd tjänster, kan dessa tjänster bli ganska dyr. Sammanhängande tjänster kan omfatta Internet, fax, och telefon för en månadskostnad.

Många företag erbjuder företag teletjänster, så det är viktigt att ett företag att forska för att hitta vilka paket som kan vara tillgängliga. Ingen paket är anpassade för varje företag. Om exempelvis ett företag sällan kontakter kunder som bor utanför stan, kan telefontjänster med obegränsat långväga inte vara värt priset.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.