Ska jag köpa en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare?

När du väljer mellan en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare är det en god idé att utvärdera flera faktorer innan du fortsätter med köpet. Här är några saker att tänka på att hjälpa dig att avgöra om en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare skulle tjäna dig väl.

En av de viktigaste övervägandena när man tittar på både bläckstråleskrivare och laserskrivare är mängden av användning du räknar med enheten. En bläckstråleskrivare fungerar mycket bra för relativt låga krav som i första hand textdokument. Också användning som kan kräva en viss typ av färg som tillfälligt kan hanteras mycket väl med en bläckstråleskrivare. Dock bläckstråleskrivare inte avsedda för en stor del av produktionen varje dag. Dessutom kan kostnaderna för nya bläckpatroner vara oöverkomliga när volymen för utskrift är högre. Bläckpatroner för bläckstråleskrivare typer av skrivare helt enkelt inte hålla så länge.

För miljöer där det kommer att bli en hög volym av daglig behandling, råder det inget tvivel om att laserskrivare är ett bättre alternativ. Den laserskrivare är byggd för att hålla upp till upprepad daglig användning och stora utskriftsjobb. Dessutom bläckpatroner som tillverkas för laser typ av skrivare kommer att producera en hel del fler sidor än de som skapats för bläckstråleskrivare. Färg är också en faktor när det kommer till laserskrivare. Laserskrivare ger helt enkelt en högre kvalitet på färg grafik eller bild, som gör den idealisk när utskriftsjobbet innebär tryckning av reklambroschyrer eller en massa utskick till kunderna. Vid beslut om huruvida att köpa en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare, volym användning kommer att vara en nyckelfaktor.

En annan viktig faktor när man väljer mellan en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare är den initiala kostnaden. Bra kvalitet bläckstråleskrivare kan köpas för en relativt liten summa pengar. Om budgeten är knapp, kommer med en bläckstråleskrivare, åtminstone fram till kassaflödet förbättras, kan vara ett klokt beslut. Tänk på att även det ursprungliga köpet är låg, ersätter bläckpatroner kan bli kosta oöverkomliga om din genomsnittliga skrivaranvändningen fortsätter att öka med tiden.

Slutligen, den typ av papper som kommer att användas är också viktigt vid beslutet om att köpa en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare. En laserskrivare brukar rymmer olika vikt av papper med liten eller ingen problem. Bläckstråleskrivare tenderar att fungera bäst med standard tjugo-papper. Om tanken är att använda skrivaren för att skapa försäljnings-och marknadsföringsmaterial, små affischer för mässor och andra utskrifter som kräver en styvare papper produkt, då laserskrivare är definitivt det bästa alternativet.

En bra tumregel när det gäller att välja mellan en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare är att komma ihåg användning, papperstyp och mängden färg. Om alla tre av dessa faktorer är mycket viktiga, då laserskrivare är det bästa valet. För pris, låg användning, lite färg och användning av endast standard papper, då bläckstråleskrivare kommer att fungera mycket bra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.