I Ljud-och videoredigering Vad är en Crossfade?

En övertoning är en övergångsperiod effekt mellan två filmklipp, två stillbilder eller två ljudspår. Övertoningsperioden försiktigt övergångar från överliggande händelserna vid övergången punkt så att båda är synliga eller hörbara vid samma tid före den första händelsen helt förlorad i den andra.

En övertoning skiljer sig från en enkel fade övergången i att den senare inte använder en punkt av överlagring där båda händelser är närvarande samtidigt. Det första evenemanget tonar ut, sedan den andra händelsen bleknar i följd. Med en övertoning övergången sker samtidigt med en händelse "som passerar in i" en annan.

övertoning kan användas i videoredigering för att gå med gem eller en serie av filmfiler, till exempel filmer tagna med en digital videokamera . Det är också en populär övergångseffekt för att producera bildspel av stillbilder. Förutom att vara en trevlig effekt, är en övertoning ett gripande sätt att visa tiden.

En övertoning övergång kan bli kortvarig eller längre. Många faktorer spelar in de bästa längden för varje enskilt fall beroende på den effekt författaren vill skapa, pacing av klippet, och innehållet av händelserna. En visuell övertoning som är för kort kommer att göra betraktaren känns som klippet är påskyndas, och en övergång som är för långsam kommer att göra klippet verkar dra.

discjockeys (dj) också använda övertoning till övergång från en sång till nästa "utan att missa något. " Genom att använda övertoningar att blanda låtar musiken bokstavligen aldrig slut. Övertoningsperioden är nyckeln till att hålla en danslokal på fötter.

En lyckad ljud crossfade måste matcha slag per minut i både ljudspåren innan de bleknar upp det nya spåret till spännande spår. Om beats inte är anpassade, gör snarast det nya spåret den gamla och dansare kan inte hålla jämna steg eftersom det inte finns någon klar slå. DJs slitage ofta hörlurarna på ena örat och kontroller använda för att påskynda eller fördröja inkommande spåret innan blekning upp volymen i den befintliga banan. Båda spåren spela putsade för en serie slag som det nya spåret ökar i volym och den gamla minskar.

Ljud övertoningar är mer utmanande än visuell övertoningar. De flesta dansmusik ligger runt 120 BPM just för att det gör den DJs jobbet lättare, och skivproducenter av dansmusik vill club spela. Utmaningen är tuffare när två mycket olika ljudspår måste vara överlappande, såsom övertoning mellan genrer av musik, eller till exempel från 120 BPM till en ballad. I de flesta fall en längre övertoning används för att ge lyssnare (eller dansare) en chans att varva ner från det gamla spåret och övergången till det nya.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.