Hur väljer jag det bästa verktyget nätverksdiagram?

När du väljer det bästa verktyget nätverksdiagram, är det viktigt att ha en klar uppfattning om vilken typ av nätverk du behöver för att illustrera, vilket format dokumentet ska vara i, och den avsedda användningen av diagrammet. Ett nätverk diagram verktyget används för att tydligt visa förhållandet mellan olika varor och utrustning inom ett större system. Många tror en nätverksdiagram används endast för datorsystem, men detta är inte fallet. Den här typen av diagram används för biologiska nätverk, för att visa samband mellan ett nätverk av människor och att kartlägga nätverk distributionskedjan.

Det finns ett brett utbud av verktyg nätverksdiagram program tillgängliga för nästan alla operativsystem. Det mest effektiva sättet att bedöma dem är att först skapa en lista över de faktiska funktioner som du behöver. Det är mycket lätt att bli distraherad med alla funktioner tillgängliga och glömma bort vad som krävs. Titta på listan och tänka på dina framtida behov. Kontrollera att den programvara du väljer kan uppfylla dessa behov också.

För att använda ett verktyg nätverksdiagram kommer personal måste ha grundläggande datakunskaper, en fast förståelse av grafiska diagram, och förmågan att lära sig nya saker. Många tycker det är ganska lätt att översätta flödesschemat ritning färdigheter för att ett datorprogram programmet, eftersom de verktyg som efterlikna den manuella processen. När du väljer ett verktyg tillåta personal att delta i urvalsprocessen. Detta kommer att minska motstånd mot förändringar och garantera att verktyget kan tillgodose de flesta behov.

Ta dig tid att se över produkt broschyrer och material för att fastställa den relevanta målgruppen för produkten. Medan den grundläggande funktionen är densamma för alla nätverksdiagrammen finns ofta dolda fördelar med att använda en produkt avsedd för en specifik bransch. Till exempel grafiska bilder för industri-specifika processer får tas med, minskar behovet av att skapa egna bilder. Programmering logik kan också användas för att skapa genvägar eller bekräfta ett diagram.

Dokument i olika format är mycket viktiga, eftersom dessa diagram ofta måste distribueras till andra användare eller införlivas i större dokument. Ta en titt på listan över filformat alternativ och se till att standardiserade format för din bransch ingår. Nätverksdiagram som är för internt bruk bör omfatta versionskontroll, författare identifiering, och förmåga att skydda dokument från ändringar. För externa användare, måste en legend eller en nyckel tas med i diagrammet, tillsammans med text för att ge en mer detaljerad förklaring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.