Hur väljer jag det bästa bärbara Fan?

Bärbara datorer, även känd som bärbara datorer är populärt på grund av deras rörlighet, och många har blivit lika kraftfullt som sina stationära motsvarigheter. En av nackdelarna att ha en kraftfull bärbar dator är att det kan bli mycket varmt, vilket inte bara kan göra det obekvämt att använda men kan också bidra till att förkorta livslängden på datorn. Även om det finns interna fläktar i bärbara datorer, ger de ofta otillräckligt luftflöde för att hålla datorn från att heta stor del av tiden. En populär dator tillbehör för att lösa detta problem är laptop fläkt, och det finns många att välja bland att varje har olika funktioner.

När du börjar söka efter rätt laptop fläkt, är en av de första saker du kan märka hur lika de alla är. De flesta av dessa är utformade som "kuddar" att den bärbara datorn vilar på, med fans vänd uppåt för att kyla ner, och de flesta kommer att ansluta till den bärbara datorn via en USB-port. Andra är utformade för att lägga till befintliga ventiler och suga den varma luften ut ur den bärbara datorn. Efter nära inspektion finns många små skillnader mellan dessa kringutrustning som kan hjälpa dig att göra ett beslut som en att köpa. En annan viktig faktor som du kommer att överväga är det pris du är villig att betala för en bärbar dator fläkt, men tänk på att ett högre pris inte alltid ett tecken på bättre kvalitet.

De första sak som kan locka dig till en viss laptop fläkt är den stil och färg, och det finns många som du kan betrakta, eftersom de "matchar" datorn. Du bör också beröra den funktionalitet och komfort för enheten, och testa den och se om du kan använda din bärbara dator regelbundet med dess tillägg. Om du ofta använder laptop i knät, måste du veta om du fortfarande kan när du använder fläkten. En annan funktion som kan påverka din komfort nivå vid vilken vinkel den bärbara datorn vilar på fläkten.

Om du köper online kan du behöva kontrollera specifikationer och recensioner kunden att hitta detaljer som kan övertyga eller avskräcka dig från ett visst fan. Vissa kan vara särskilt högljudd eller apt att bryta ned, medan andra helt enkelt inte kan erbjuda tillräckligt med luft för att kyla en extra varm laptop ner. Det är alltid en bra idé att se vad andra säger om en viss produkt, och att vara SLUG om överdrivet positiva eller negativa recensioner.

Slutligen kan du bestämma vilka extratjänster du vill ha med på din laptop fläkt. En del fungerar som ett USB-hubb, vilket gör att du kan ansluta flera andra tillbehör till din bärbara dator direkt via laptop fläkt. Vissa bärbara fläktar erbjuder on /off omkopplare för när fläkten inte används, medan andra alltid är på så länge de är inkopplade i. Det finns också laptop fläktar med inbyggd multi-kortläsare för att ge en extra ingång för data till den bärbara datorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.