Hur väljer jag det bästa TFT Monitor?

En TFT-monitor är en typ av LCD-eller LCD-bildskärm. Namnen kommer från thin film transistor som är den teknik som används för att förbättra bildkvaliteten. Det finns flera faktorer att hålla utkik efter när du väljer en TFT-monitor.

storlek är utan tvekan den viktigaste punkten att välja en TFT-skärm, särskilt eftersom teknik kan du få en mycket större skärmstorlek utan bildskärmen blir opraktiskt djupt som skulle hända med en gammaldags CRT-skärm. Som en allmän regel, är det värt att få den största skärmen i din budget, men ibland en mindre skärm från en hög kvalitet varumärke kan vara ett bättre värde än en större skärm från en budget tillverkare.

Liksom med andra skärmar, TFT-monitorer upp under sina diagonalmått. Men eftersom skärmen inte kurva i kanterna, en TFT-skärm har ungefär en tum (2,5 cm) extra synliga området jämfört med en CRT-skärm av samma diagonalmått. Det är också värt att komma ihåg att en 16:09 eller "widescreen"-skärm kommer att ha mindre total visningsyta än en 4:3 skärm med samma diagonal storlek. Skillnaden varierar med skärmstorlek, men som en grov regel en 04:03 bildskärm kommer att ha ungefär 50% mer yta än motsvarande 16:09.

Det är också viktigt att beakta tillgänglig ingångarna på en TFT bildskärm. Om det är kompatibelt med din dator, en digital ingång som DVI ger bättre resultat än en analog ingång såsom VGA. En digital ingång kan också vara användbart om du vill använda skärmen som en skärm för en DVD-spelare eller spelkonsol.

Det finns en mängd siffror som används för att mäta den detaljnivå som finns på skärmen. Den vanligaste är den resolution, som bara beskriver hur många pixlar som kan visas. Ju högre upplösning, desto bättre blir mer detaljerad bilden är.

En annan åtgärd är kontrasten. Detta är en siffra som mäter hur många gånger starkare en ren vit signal visas i bildskärmen är än en ren svart signal på samma skärm. Ju högre kontrastförhållande, desto mer subtila färgen detalj på skärmen. Det är värt att notera att de exakta metoderna för att mäta kontrast förhållanden kan variera, så det är bättre att använda en oberoende guide som direkt jämför olika modeller än att gå och köpa tillverkarens egna siffror.

En tredje åtgärd är svarsfrekvensen. Detta är ett mått på tid, som visar hur snabbt skärmen kan ändra displayen. En snabb Svarsfrekvensen är viktigare på en skärm du vill använda för att titta på video eller spelar spel än en som huvudsakligen används för Internetsurfning och uppgifter kontor, där skillnaden i svarsfrekvensen kan vara mindre märkbar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.