Hur väljer jag det bästa Portal Software?

bästa portal mjukvaran klarar både nuvarande och framtida behov i organisationen. En portal är en speciellt utformad webbsida som erbjuder en mängd tjänster, vanligtvis riktade till användaren baserat på hans eller hennes profil eller önskemål. Termen Portalen historiskt används för att beskriva en hamn eller plats för flera lastning och lossning verksamhet. Det är nu används för att beskriva en multi-funktion webbplats som inkluderar offentliga och privata avsnitt, datahämtning och yrkanden verktyg, personligt innehåll och ofta länkar eller anslutningar till relaterade system eller tjänster.

Den teknik som krävs för att stödja denna typ av webbplats metod blev allmänt tillgänglig i mitten av 1990-talet med tillkomsten av användarhantering funktionalitet som en del av en portal programvarupaket. Förmågan att ge personlig, det är användarvänligt specifikt innehåll centrala vars huvudsakliga funktion en Internetportal. Den lätthet med vilken administratörer kan lägga till användare, skapa roller och hantera denna process är mycket viktig vid bedömningen olika portal program.

Content management är ett vanligt inslag paketerat till portalen programvara. Möjligheten att välja material som är tillgängligt för en viss typ av användare, och skilja den från den offentliga uppgifter är svårt att göra utan ett content management-funktionen. Detta verktyg bör utformas med en administrativ assistent i åtanke. Testa funktioner med någon som kommer att behöva använda den i sitt jobb att se till att det är intuitivt att använda. Detta är det enda sättet att rätt värdera användbarheten av ett verktyg.

skapa och upprätthålla en informationsportal är en ny teknisk utveckling och har resulterat i skapandet av nya arbetstillfällen och karriärvägar. Det finns två kompetensområden behövs för att stödja denna typ av portal: datorsystem och innehållshantering. Denna typ av webbplats kräver en dedikerad webbserver som kan stödja både offentliga (http) och privata (https) sektioner. Det måste finnas en mekanism eller ett program för att hantera förfrågningar om användarnamn och lösenord och förmågan att påminna användarna av deras lösenord eller låta dem återställa lösenordet.

noga kontrollera färdigheterna krävs för att förvalta och administrera portalen programvara. Forskning tillgången till dessa kunskaper, och deras relativa värde på marknaden. Den allra bästa portal programvara kan kräva att personal som har sällsynta färdigheter och extremt dyra att anställa. Leta efter teknologi som bygger på vanliga plattformar, så resurserna är lättare att hitta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.