Hur väljer jag det bästa Peer to Peer-program?

När frasen "peer to peer program" nämns, tänker de flesta av de olagliga delning av upphovsrättsskyddat material och de processer, som en fråga om populära peer to peer nätverk Napster ®. Men det finns mer att peer to peer program än piratkopierade filmer och musikalbum. Många människor använder peer-to-peer-fildelning, kallad P2P, att lagligt skaffa programvara. Ett exempel av rättsliga peer to peer fildelning är musik som har släppts av en konstnär speciellt för detta ändamål. Ett annat exempel är fördelningen av freeware, som är en programvara som har utformats för att vara fri för alla att använda och distribuera efter behag.

själva programvaran arbetar för att inrätta ett peer to peer nätverk där datorer delar en del av resurserna, både bandbredd eller processorkraft. Vissa peer to peer-nätverk fungera som ett stort nätverk, där alla kan komma åt all information lagras i en central hub, eller nod. Andra peer to peer program är decentraliserade, med användare som släpps ut på olika peer to peer-servrar, och med noder öppnas som behövs via sökresultat. För hemmabruk, till en decentraliserad peer peer program rekommenderas, både för säkerhet och hastighet i en persondator.

Det är också viktigt att överväga vilket operativsystem en dator använder när man väljer ett program att använda för P2P nerladdningar. Programvara som fungerar på Windows kanske inte fungerar på en dator som kör Mac eller Linux. BitTorrent, en decentraliserad fildelning peer to peer program, rankas bland de bästa programmen av användarna. BitTorrent är begränsad i sin förmåga och har lite av en inlärningskurva för första gången användare.

LimeWire ® är ett gratis P2P-program som kan integrera BitTorrent-programvara i ett mer användarvänligt gränssnitt. Det anses allmänt som använder peer to peer program som det bästa valet för personligt bruk. Den levereras i förpackningar som har stöd för Windows, Mac och Linux, och den har en mängd uppgradering-till-en-avgift paket. Dessutom garanterar LimeWire ® alltid att deras programvara är fri från virus, malware, adware och spyware, som vissa peer to peer program bunt i deras mjukvara. LimeWire ® har en media-spelare, bör en person som inte redan har en på sin dator och kan hantera nedladdning av filer från flera källor så att innehållet levereras snabbare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.