Hur väljer jag det bästa Open Source Software?

När du väljer den bästa öppen källkod, är det viktigt att ha en klart definierad specifikation, tillräckliga erfarenheter av teknik för att förstå konsekvenserna av beslutet, och förmågan att stödja programvara produkten efter installation. Software-produkter är utformade för att möta ett specifikt behov, och möjligheten att välja lämplig programvara baseras enbart på företagets krav. Fokusera på kärnverksamheten kraven kommer att öka kvaliteten i verksamheten fattat beslut.

Öppen källkod är en typ av mjukvara som tillåter användare att förändra, förbättra och vidaredistribuera programvaran utan att betala en upphovsrättsinnehavaren. Programvaran i sig är ofta tillgängliga via Internet, ger användare möjligheten att fritt ladda ner programmet för användning eller att bidra programkoden till att förbättra till verktyg eller utöka funktionaliteten i programvaran. Den bästa öppen källkod har fått stor spridning och är en stark konkurrent i programvaran produktmarknaden.

Många tror att eftersom mjukvaran är öppen källa finns det ingen kostnad i samband med val och användning av programmet. Det är inte nödvändigtvis fallet. Som med alla program genomförs projekt finns det särskilda krav på hårdvara samt kostnader för personal tid att testa, implementera och utbilda personalen hur man använder programvaran. Vissa öppen programvara är så komplicerad att särskilt utbildade konsulter för att installera och konfigurera programvaran för att möta ditt företags behov.

En väl definierad verksamhet specifikation innehåller en förteckning över de egenskaper som krävs, krävs grundläggande funktionalitet och de tänkta användarna verksamheten. När denna information är klar, en översyn av olika mjukvaror tillgängliga alternativen kan börja. När du letar efter den bästa öppen källkod, är det viktigt att se till att det är en mycket bra match mellan den nuvarande programmets funktioner och affärsmässiga krav.

Även den bästa öppen källkod kan anpassas för att möta unika behov, särskilt utbildade konsulter kan krävas. Det är bättre att hitta mjukvara som passar de flesta av dina behov, så omfattande anpassning normalt tyder på ett dåligt definierade affärsprocesser eller fel produktsortiment. Öppen källkod är tillgänglig för användarna att utnyttja de finner lämpliga. Det underliggande antagandet är att användaren har resurser med tillräcklig teknisk expertis för att fullt ut stödja och kontrollera programvaruprodukten gång installerat. Företag utan tekniskt resurser och erfarenheter kan konstatera att projektet kräver mer personal än vad som är ekonomiskt genomförbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.