Hur väljer jag den bästa eleven Laptop?

För att välja den bästa eleven laptop, använd följande frågor som vägledning.

Först kanske du vill ställa frågor om den studerande: Vad är den studerandes datorvana? Har han haft en elev laptop förut? Har den studerande känner sig bekväma att använda en dator? Är han eller hon känner till en eller flera operativsystem än Windows, Vista, Mac eller Linux? Har hon en förkärlek för ett visst operativsystem?

Sedan kan du vända dig till frågor om studentens sannolikt föremål-område är inriktade: Vad ämnesområde (n) är det studenter som är intresserade av? Vad särskilt dator behöver göra dessa ämnesområden har? Till exempel: tryckpapper kan kräva ett ordbehandlingsprogram, skriva labbrapporter kan kräva en grafisk programmet kan estetiska ämnen kräver avancerad grafik program får musikkomposition kräva ett program noter. Också överväga om det finns någon mjukvara för det särskilda område som är tillgängligt för endast en plattform. Om det är Windows-programvara, kan detta hanteras av Mac förmåga att köra Windows? Har skolan eller en skola avdelning kräver en särskild programvara och student laptop?

För det tredje bör du överväga att skolans informationsteknik (IT) set-up: Hur många datorer finns det på campus? Var är de? I vilka situationer är den studerande sannolikt skulle använda sin egen student laptop i motsats till en skola som tillhandahålls dator? Vilka krav ställer dessa situationer föreslår? Är skolans IT-avdelning är specialiserade på operativsystem /dator typ du funderar? Kommer de att kunna ge teknisk support för det?

Det är också värt att ta reda på om skolan säljer datorer på en akademisk rabatt. Om ja, vad har de för utbud? Har skolan en licens för en del programvara som gör den tillgänglig gratis för registrerade studenter att på egen dator? Vilka rekommendationer gör skolan om datorer? Rekommenderar de en viss plattform?

Du bör även överväga icke-akademiska använder den studerande kan ha för datorn: Vilka andra användningsområden, förutom teoretisk ska studenten laptop skulle gå till, till exempel: snabbmeddelanden eller videochatta-kan behöver en mikrofon och /eller kamera som är inbyggd på vissa datormodeller, spel-kan behöva en avancerad grafik gör kort och hög processorhastighet, e-post och Internet-behöver en Internet-anslutning via en enhet som är interna eller externa och /eller en skola som tillhandahålls anslutning, och andra tillämpningar och användningsområden som har särskilda behov, till exempel ljud inspelning, programmering, etc.

Andra faktorer att beakta bland mängd funktioner som student laptops kommer med är: skärmstorlek, processor hastighet, RAM, hårddisk storlek, CD /DVD-enheten eller Superdirve, USB-portar, FireWire-portar , glansiga eller antireflexbehandlad skärm, batteritid, grafikkort, vikt, visa typ, ingår resolution val, garanti-och serviceavtal, tangentbord i full storlek eller små, bakgrundsbelyst display, extra bildskärm, standard eller upplyst tangentbord, programvara och trådlösa funktionerna .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.