Hur väljer jag den bästa datorn mikrofon?

När du väljer en dator mikrofon, den viktigaste faktorn att överväga är hur det kommer att användas. Det finns många olika möjliga uppgifter för en mikrofon, inbegripet taligenkänning, Internet-baserade telefonsamtal, och onlinespel. Var och en har särskilda behov som bör påverka ditt val av modell och budget.

Det viktigaste beslut du står inför att välja en dator mikrofon är om att använda en fast eller trådlös modell. En fast mikrofon, vanligen i form av en fristående stationär modell, kommer nästan alltid det billigaste alternativet, och kommer ofta följer med en ny dator. En trådlös mikrofon kan vara en modell som klipp på kläderna eller kommer som en hörsnäckan, liknande en Bluetooth-enhet för en mobiltelefon. Dock är den vanligaste formen ett headset, liknande det som används av teleoperatörer, som innehåller hörlurar och en mikrofon. En trådlös modell oftast blir dyrare men erbjuder mycket mer flexibilitet.

Du måste också överväga vilken typ av anslutning för din mikrofon. Många arbetar med den särskilda mikrofon uttaget som finns i datorns ljudkort, men andra arbete genom en USB-anslutning. Det finns ingen större skillnad i användning, men du kan hitta USB-anslutning är mer praktiskt eftersom de flesta datorer har flera USB-portar tillgängliga, vilket ger dig fler alternativ för att hitta din mikrofon på ett ställe. Utformningen av särskilda mikrofon stickproppar och uttag kan också vara mer sårbara för sprickbildning eller bryta, vilket kan vara en mycket mer besvärlig att fixa än att bara byta till en annan USB-port.

Om du planerar att använda en datormikrofon för en Internet-baserad telefonitjänst som Skype, kommer ett headset sannolikt det bästa alternativet. Detta är särskilt viktigt om du planerar att delta i telefonkonferenser eller skapa podcaster med online kollegor. En standard desktop mikrofon sannolikt kommer att ge alltför dålig ljudkvalitet, och kan även orsaka en återkoppling genom att plocka upp det ljud du hör från personen i andra änden av samtalet.

Ett headset är också ett bra alternativ för online-spel, som World of Warcraft. Headsetet lämnar händerna fria för att skriva mer bekvämt och undviker att du behöver luta i mikrofonen. Eftersom användarna ofta tillbringa långa perioder spela online-spel, är det särskilt viktigt att kunna få bra hållning och undvika hals påfrestningar.

Om du använder en dator mikrofon för taligenkänning, är det värt att betala extra för att få en god kvalitet modell. Håll utkik efter mikrofoner med inbyggd brusreducering, eftersom detta minskar risken för bakgrundsljud påverkar riktigheten av taligenkänning. Vissa programvaror rekommenderar att du håller mikrofonen på samma avstånd från din mun hela tiden, så ett headset modell som låter dig justera mikrofonen till den mest bekväma ställning skulle vara det bästa alternativet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.