Hur väljer jag den bästa brandväggen hemmanätverk?

Välja rätt hemnätverket brandvägg är ett viktigt beslut som bör göras efter forskning och noggrant övervägande. Det finns hundratals alternativ, alla med sina egna särdrag och skydd. För att välja det rätta för din situation, behöver du titta igenom alla alternativ i din prisklass och få en med de mest täckning för priset.

Hemnätverk brandvägg system kan variera mycket i pris, i första hand på de funktioner som erbjuds och vilket märke. För att starta, ska du komma med en budget genom att bestämma hur mycket du rimligtvis kan spendera på en ny brandvägg. Priset du komma med kommer att ha en stor inverkan på vilket system du kan få.

Alla brandväggar erbjuder skydd genom filtrering genom inkommande och outdoing filer baserat på innehåll och avsändare. Med hackare allt mer sofistikerade för varje dag, dock ytterligare skydd behövs också för de flesta användare. Detta kan inkludera e-post och blockerare virus, samt filter som fungerar på ett djupare plan. Till exempel kan dagens hemnätverk brandväggar inte bara filtrera webbplatser baserade på URL-adresser, utan på innehållet.

Eftersom de flesta hemnätverk inte har dussintals av datorer som ett stort företag skulle, kan du antagligen komma undan med en mid-range program. Det betyder att det kommer att erbjuda tillräckligt skydd för flera datorer, men inte nödvändigtvis utrustat för att hantera mer än tio eller tjugo maskiner på en gång. Kontrollera lokala återförsäljare och fråga om brandvägg hemnätverk system. Kontrollera att de alternativ du funderar på är gjorda för nätverk och inte enskilda datorer.

Du bör även se till att gå in i någon brandvägg dina system redan har. Vissa datorer har redan ett visst skydd inbyggda i hårdvaran. Du måste kanske aktivera eller prenumerera på programmet, men det kan bespara dig besväret att behöva välja och installera en ny typ. Återigen, skall man försäkra sig hårdvarubaserade brandväggar är lämpliga för användningen av nätet.

Om dina datorer för närvarande inte har någon form av hemmanät brandväggsskydd, kanske du vill välja ett system från din lokala återförsäljare. Mängden täckning du behöver kan variera beroende på hur många datorer du har i nätverket, hur många filer eller e-postmeddelanden som skickas och tas emot varje dag, och mjukvaran du har installerat på ditt system. Se till att diskutera din server och system för information för att se den brandvägg du väljer är kompatibla.

Kom

ihåg att vissa program erbjuder ytterligare funktioner som du kan betala extra för om de blir nödvändiga. Du kanske vill köpa en av dessa i en mer grundläggande format till att börja med, och sedan lägga till de funktioner du behöver när de blir nödvändig, eller som din budget tillåter. Också få information om eventuella pågående månadsavgiften kommer du bli skyldig att betala.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.