Hur ökar jag min bärbara minne?

Ofta datorer levereras med mindre Random Access Memory (RAM) än vad vi vill, och detta kan gälla särskilt i bärbara datorer och bärbara datorer. Minimibelopp RAM-minne kan göra för en stund, men eftersom månaderna går som du kan hitta dig själv eying pinnar RAM online eller hos din lokala återförsäljare undrade om en uppgradering skulle lägga en liten kick att din pålitliga bärbara dator. Du kan enkelt se om mer anteckningsboken minne skulle verkligen förbättra prestanda.

Press Ctrl + Alt + Del (eller i Vista ® Start -> Aktivitetshanteraren ) för att få fram Aktivitetshanteraren. Klicka på Performance och titta under "Fysiskt minne" rubrik för att se hur mycket minne som är "tillgängliga" eller i Vista, "fri. " Om denna siffra är någonstans nära noll, skulle du se sannolikt avsevärt förbättring från att lägga till bärbara minnet. Om, å andra sidan har du 512 megabyte (MB) eller mer tillgängliga, lägger till minne kan inte göra en stor skillnad.

antar att du vill ha mer anteckningsboken minne, först ta reda på hur mycket RAM den bärbara datorn stöder . Denna information kommer att finnas i manualen, som förmodligen tillgänglig online. Ange modell av bärbar dator i en sökmotor tillsammans med ett plustecken och ordet manuellt, t. ex. [Modell här] + manuell . Du kan också prova att ange den bärbara modellen plus en formulering som "maximal RAM-minne. " Informationen bör finnas lätt tillgängliga, men tänk på att källan är pålitlig om du inte hört den manuella.

Tillverkare av minne som Kingston, Crucial och andra har omfattande databaser för matchning minne till höger anteckningsboken. I de flesta fall kan du helt enkelt in din laptop modell i en av sina sökrutor, och det kommer att matcha dig till den specifika typ av minne din laptop stödjer. Det är alltid en bra idé att ha denna information självständigt, dock som en hänvisning.

Precis skrivbordet RAM, kommer bärbara minne i minnen, och varje pinne slinker in i en kortplats eller bank i moderkortet. Det finns många smaker, hastigheter och olika typer av RAM-minne, och du måste få rätt bärbara minne till din bärbara dator eller det kommer inte att fungera. Det slag som krävs även kommer att listas i handboken, och online webbplatser kommer också att ge en match som bygger på modellen.

Innan du köper bärbara minne, behöver du veta konfigurationen av RAM som redan finns i maskin. Till exempel, låt oss anta en särskild maskin har 1 Gigabyte (GB) installerat, och målet är 2GB. Man kan anta att du bara behöver köpa 1GB för att lägga till RAM redan där. Men maskinen bara kan ha två kortplatser och båda kan upptas av (2) 512 megabyte (MB) pinnar, för totalt 1GB. Om du vill uppgradera till 2GB du måste ta bort både pinnar och ersätta dem med antingen (2) 1 GB-minnen, eller om den bärbara datorn stödjer det, (1) 2 GB minne, lämnar en bank öppen för framtida expansion.

Tanken på att lämna bankerna öppna kan spara pengar på sikt, men det är inte alltid praktiskt. Vissa bärbara minnet är att fungera parallellt för snabbare behandling, vilket betyder att det krävs par pinnar till på topp prestanda. I detta fall skulle det vara bättre att använda (2) 1GB pinnar för att få det 2GB totalt, snarare än att använda en enda 2GB minne av sig själv. Nackdelen med att fylla bankerna med par är att om, i vårt hypotetiska exempel, ville att du skulle expandera till 4GB senare, skulle du ersätta både 1GB minnen med (2) 2GB-minnen, medan om en 2GB sticka redan fanns, skulle du bara behöver lägga till en annan. Ditt beslut kan bero på om du planerar att lägga fler pinnar något snart.

Efter att förse anteckningsboken minnet är allt som behövs installerar den. Den bärbara datorn måste stängas av, (inte satts i vänteläge eller viloläge) och nätadaptern bör kopplas ur. Också ta bort batteriet.

Var försiktig vid hantering av RAM, eftersom elektrostatiska urladdningar kan förstöra bärbara minnet innan det är ens installerat. Det rekommenderas att jorda dig innan du börjar och håll RAM pinnar i kanterna, undvika guldet stift.

RAM-platser är tillgängliga genom att ta bort en plastkåpa platta på undersidan av den bärbara datorn. Plast slut tvingar allmänhet hålla minnen på plats. Genom att försiktigt trycka tillbaka klämmor, ett installerat minnet bör pop utan facket så att den kan tas bort i vinkel. Det nya minnet är noggrant anpassad till guld stift nedåt och försiktigt pressas in i facket, även i en vinkel, där det låses fast med slut-klammer. Se online-instruktioner för mer specifika anvisningar som syftar till att ditt märke och modell.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.