Hur ofta ska jag ändra mitt lösenord?

flesta dataexperter och online yrkesverksamma säkerhet rekommendera att ändra dina Internet-lösenord och konto inloggningsuppgifter minst en gång var tredje månad. Det kan vara säkert för dig att vänta längre, det bara beror på din dator vanor, och hur och var du surfar på nätet.

Ändra alla Internet lösenord var tredje till sex månader kan vara en tid- tidskrävande och även en frustrerande uppgift. Men det är ett säkert sätt att garantera en viss nivå av säkerhet för alla dina Internet-konton, men det är inte the endast till säkerheten försiktighetsåtgärd som bör beaktas för dina inloggningsuppgifter. Oavsett om du bank på Internet eller är du bara skicka ett par enkla e-postmeddelanden, säkra lösenord är viktiga. Det är också viktigt att hålla alla lösenord personlig och till dig själv. Undvik att skriva ner dem, även i ditt eget hem. Skriva ned ett lösenord är ett snabbt sätt för en obehörig person att få tillgång till dina inloggningsuppgifter och varje del av ditt liv online.

Online lösenord används för allt från e-postkonton till webbsidan abonnemang och konton shopping. Vissa av dessa online-register även hålla viktig ekonomisk information, t. ex. kreditkortsnummer. Med phishing, identitetsstölder och andra brott på Internet blir allt vanligare vardagen är det viktigt att välja ett lösenord som inte enkelt kan beräknas eller antas. Det är människorna som använder familjen eller namn på husdjur som lösenord som är de mest ärevördiga till Internet brott. Så välj ett bra lösenord och se till att ändra det ofta. Ändra lösenordet är en lätt uppgift som kan genomföras inom loppet av några minuter.

Hur ofta en person ska ändra ett lösenord beror på det sätt som de använder Internet. Det är bäst för personer som regelbundet använder offentliga datorer att byta lösenord ofta. I själva verket kan dessa människor behöva ändra vissa lösenord mycket oftare än personer som använder datorer och privata Internetuppkopplingar 100% av tiden.

När du ändrar ditt lösenord är det viktigt att du ihåg följande tips. Först, välj ett ord som ingen vet och ingen skulle kunna gissa. Sedan kombinera din valda ord med ett val eller siffror eller bokstäver. Överväg att lägga till några siffror och bokstäver för extra säkerhet. Slutligen lösenordet skiftlägeskänsligt. Lösenord som innehåller både stora och små bokstäver är svårare att räkna ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.