Hur mycket minne gjorde första datorerna har?

Minne är livsnerven i många datorer som tillverkas idag. Det operativsystem och andra program som har skapats för att förbättra användarupplevelsen och ger direkt åtkomst till ordbehandling och webbläsare Internet kräver en ökad mängd minne för att skapa användarupplevelsen som många av oss är vana vid.

Detta var inte alltid fallet, men var de första datorerna ofta mycket stora och hade minimal processorkapacitet. Ingången mekanismen var en serie papperskort som användaren var tvungen att stansa hål i att representera data datorn var att bearbeta. Dessa tidiga datorerna byggdes för att arbeta med specifika problem eller lösa vissa typer av ekvationer och inte mycket mer.

Den första begagnade datorer hålkort för indata och hade mycket begränsade minne för bearbetning. Den genomsnittliga minne i de första datorerna var mellan tre och fyrtiofem kbit. Minne användes för att lagra data i behandlingen av linjära ekvationssystem, och resultaten var då tryckt i binär.

I jämförelse med datorer som finns tillgängliga idag, verkar de första datorerna inte är särskilt tekniskt avancerad, men på tid de skapades dessa första datorer var teknik mästerverk. Många av de begrepp som skapades när byggnaden tidiga datorerna fortfarande används i modern datorteknologi.

Atanasoff-Berry Computer, krediteras med att vara den första datorn, infördes tre koncept-med hjälp av binära siffror för att representera alla uppgifter, behandling beräkningar med elektronik i stället för mekaniska delar och separata bearbetning och lagring-som används i datorer idag. ABC hade en jättestor 3000 bitar av minne som gjorde det möjligt att behandla sextio objekt på en gång. Andra tidiga datorer hade mer minne, har några höga som fyrtiofem kilobit, vilket gjorde att den processen ytterligare flera ord av uppgifter i en kortare tid öka den totala snabbheten hos systemet.

minne De första datorerna var ett av de få små saker om dem, jämfört med vad vi har att tillgå idag. Storleken på dessa tidiga datorer var mycket stora, vanligen lika stor som ett skrivbord eller ens ett rum.

Under de senaste femtio vare sextio år, den teknik som introducerades i första datorerna har blivit överskuggas av startknapparna, ordbehandlare och trådlösa telefoner som gör allt från att ringa för att surfa på Internet med till synes oändliga Gb minne som är tillgängligt. Utan första datorerna och deras förmåga att göra enkla beräkningar, den teknik vi använder i dag kanske inte är lika avancerad som den har blivit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.