Hur kan jag förbättra mitt trådlösa nätverk Range?

Om du har ett trådlöst nätverk installerat i ditt hem, vet ni att få perfekt mottagning kan vara knepigt. Saker som de enklaste elektriska apparater kan orsaka störningar tillräckligt för att minska det trådlösa nätverkets räckvidd genom en bra 30 procent. Om så är fallet, misströsta inte. Här är några saker du kan göra för att förbättra ditt trådlösa nätverkets räckvidd.

Först och främst se till att din trådlösa router är installerad i ett centralt läge, helst monteras på en vägg, och så långt bort som möjligt från andra enheter som kör även på 2. 4 GHz, såsom mikrovågsugnar, babyvakter och trådlösa telefoner. Även Bluetooth ®-prylar kan orsaka problem och påverka det trådlösa nätverkets räckvidd. Allt från stängda dörrar för att udda hörn kan orsaka störningar, så försök att installera den trådlösa routern så nära som möjligt till källan. Metallföremål i allmänhet kan också orsaka störningar och påverka det trådlösa nätverkets räckvidd, liksom fönster och elektronik.

När du har hittat den perfekta platsen för din trådlösa router, prova stänga av kanalerna tills du hittar en frekvens som fungerar. De flesta routrar komma förprogrammerade för att köras på kanal 1 eller 11, men de kan även köras utan problem på andra kanaler 6 och 11. Om du misstänker att dina grannar också har trådlösa routrar i hemmet, är det möjligt att det intrång som kommer från dem. Testa olika kanaler innan han gick över en.

Om allt misslyckas, överväga att ersätta originalet antennen som följde med routern. Ett trådlöst nätverk utbud kan dra nytta av en high-gain antenn, som styr alla signaler i en viss riktning snarare än en standard antenn som är rundstrålande. En rundstrålande antenn kan ofta pengar som signaler mot väggar, vilket minskar kapaciteten i routern. Du kan också överväga att lägga en trådlös repeater, som bara förstärker signalen när den befinner sig mellan routern och datorn, vilket garanterar en bättre mottagning.

Ibland har du inget annat val än att uppgradera din router om du vill märkbart förbättra ditt trådlösa nätverkets räckvidd. Gamla Wi-Fi-routrar har en effekt på 11-megabit per sekund, medan de senaste modellerna kan nå 280 Mbps.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.