Hur kan jag förbättra min nätverkssäkerhet?

Nätverkssäkerhet åtgärder är avgörande för att förhindra att obehöriga användare komma åt filer på datorn. Sådana åtgärder är särskilt viktiga nu när många människor har "alltid-på" bredband. Samt förhindrar förlust av data och brott mot säkerheten, sådana åtgärder kan stoppa datorn används som en del av en cyberattack.

En effektiv brandvägg är utan tvekan den viktigaste nätsäkerhet åtgärd. Det fungerar ett komplett block mellan din dator eller nätverk och världen utanför, så att endast uppgifter från särskilt godkända webbplatser eller program kan komma in eller ut. Fönstren levereras med en inbyggd brandvägg som är väl värt att använda. Du kan ha brandvägg är inbyggda direkt i din router eller modem. Och det kan vara värda att titta på separat brandvägg program som produceras av kommersiella företag.

De två huvudsakliga metoder hackare använder för att lista ut lösenord betyda att det finns ett par viktiga steg för att välja ett lösenord som kommer att förbättra din nätverkssäkerhet . Det första steget hackare ta är att köra ett automatiskt program som går igenom alla ord i ordlistan för att se om de har rätt. Det innebär att du bör undvika ett lösenord som helt enkelt är ett ord, det är bäst att använda en blandning av bokstäver och siffror. Den andra, mer avancerade, hacking teknik är att man bara försöker varje möjlig kombination av siffror och bokstäver. Detta innebär att du bör använda den längsta lösenord möjligt: varje extra siffra gör ditt lösenord minst 36 gånger säkrare.

Ett annat steg du kan vidta för att förbättra nätsäkerheten genom lösenord är att byta lösenord regelbundet. Även om det bara finns en liten chans att någon har listat ut ditt lösenord vid varje enskild tidpunkt, ändra det minskar den möjligheten tillbaka till noll. Det är också viktigt att undvika att använda samma lösenord i olika situationer eftersom detta ökar den potentiella problem om lösenordet upptäcks.

trådlösa nätverk är särskilt viktigt eftersom det är mycket lättare att fysiskt avlyssna data från sådana anslutningar. Där du kan välja, använda WPA2-kryptering eftersom det är den säkraste metoden. Om detta inte är tillgänglig, så föredrar standarden WPA över WEP såvida WPA är inte tillgänglig. Se till att stänga av den trådlösa anslutningen när du inte använder den, särskilt om du någonsin plugg din bärbara dator till ett trådbundet nätverk. Och när du använder en WiFi hotspot, kontrollera med personalen så att du är ansluten till verkligt nätverk snarare än ett falskt samband lanserades av närheten hackers.

För alla de tekniska knep hackare använder för brott nätet säkerhet, hälften av alla data förluster ner till utrustning försvinner eller stjäls. Förutom att ta hand för att skydda mot detta, bör du överväga att kryptera all konfidentiell data lagrad på en bärbar dator eller USB-enhet. Det finns flera program tillgängliga som kan skydda dina data från att användas av obehöriga användare. Några av dessa program är open source och därför gratis att använda, men du bör se till att forskning och läsa trovärdiga recensioner innan du bestämmer vilken som ska användas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.