Hur installerar en ny laptop hårddisk?

Installera en ny laptop hårddisk är ganska enkelt i de flesta fall, och bör bara ta några minuter. Hårddisken är allmänt tillgängliga genom att ta bort en plåt på undersidan av den bärbara datorn, eller genom att stödja ut skruvarna att dra ut den från en kompartmentmodeller vik.

Eftersom varje laptop är olika, är det viktigt att konsultera manualen för exakta instruktioner. Om du inte längre har den handbok du kan söka efter en på nätet. De flesta handböcker kan hittas genom att ange modell av datorn tillsammans med ordet "manual" som i "modell + manuell" utan citattecken. Du kan också kontrollera stöd delen av tillverkarens webbplats.

Din nya bärbara hårddisken kommer att ha en av två olika typer av gränssnitt: IDE-eller SATA. Detta gränssnitt måste matcha gränssnittet på din dator. En äldre maskin med en IDE-gränssnittet kommer inte att rymma en SATA-disk, så se den nya enheten är kompatibel med den bärbara datorn.

Om att köpa en IDE-enhet kommer det fäster vid den bärbara datorn med en bred, kort, parallellkabel. Varje ände av kabeln är försedd med en plast hona. Ett kontakten trycks försiktigt på den nålas porten på enheten. Dessa stift är numrerade och en skåra eller rött märke på kabelkontakten vanligen betyder slutet som bör anpassas till stift ett för korrekt orientering. Var noga med att inte böja stiften när du installerar kopplingen. Sight dem först för att se till att de är raka.

Den andra änden av IDE-kabeln är ansluten till den bärbara datorns gränssnitt. I de flesta fall gränssnittet har en liten plast behålla arm som förs nedåt för att låsa kabeln på plats. Satsningen säkerställs normalt att ett fäste med skruvar.

nyare datorer stödjer SATA-diskar. Det finns olika smaker och generationer av SATA, med varje generation är dubbelt så snabbt som den tidigare. Original SATA kallas SATA/150, följt av SATA/300, och den nyaste versionen, är SATA/600 gör sin debut.

När du köper en ny laptop hårddisk, notera att även om din SATA bärbara dator kommer att acceptera någon SATA-enheten kommer den att stödja endast hastigheter upp till utformningen av den bärbara datorns gränssnitt. Med andra ord, om den bärbara datorn var att stödja hastigheter på upp till SATA/300, kommer en SATA/600 driva arbete, men kommer bara köras på 300 hastigheter. Om du inte planerar att överföra köra in en nyare dator något snart, kan du spara pengar genom att köpa SATA-smak som matchar den bärbara datorns kapacitet.

Å, låt oss anta att laptop stöder SATA/300, men du vill installera en SATA/150 för att spara pengar eftersom långsammare enheter är billigare. Den bärbara datorn kan inte göra en 150-enhet köras på 300 hastigheter. Satsningen måste ha denna möjlighet också. Så det är bra att välja en långsammare ny laptop hårddisk så länge du är villig att kompromissa på hastighet.

Även stationära datorer använder tunna seriella kablar för att ansluta SATA-hårddiskar på moderkortet, bärbara datorer använder typiskt kvinnligt portar som gränssnitt direkt med enheten, exklusive behovet av kablar. Den gamla enheten glider ut ur viken eller facket, och de nya glasen köra i. Om enhetsfacket sitter på kanten av den bärbara datorn, kan det vara en gjuten plast fa? Ade som skruvar på framkanten av enheten till dölja enheten närvaro. Detta kan tas bort från den gamla enheten och bifogas den nya.

Det är alltid en bra idé att jorda dig innan du hanterar din nya bärbara hårddisk. Håll försiktigt genom att greppa sidorna snarare än att röra vid toppen eller botten. Var noga med att läsa igenom manualen instruktioner helt och dra ur datorn och ta bort batteriet innan du börjar. Glöm inte att säkert torka dina gamla hårddisken innan försäljning, kasta eller ge bort det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.