Hur gör jag Utöka laptop batteri Life?

frågan om en utvidgning laptop ackumulatorn liv är en av de mest förargliga oro som många av dem som utnyttjar mobila datorer. En bärbar dator batteri kan vara en mycket dyr komponent att ersätta, de flesta kostar minst $ 100 amerikanska dollar (USD) och några som kostar avsevärt mer än så. Därför är den till datorn ägarens fördel att följa några enkla steg för att förlänga batteritiden.

Av avgörande betydelse är att veta vilken typ av batteri du har. Till exempel, litium-jon-batterier fungerar annorlunda än NiCd eller NiMH-batterier. De två sistnämnda bör laddas ur helt för att undvika en minneseffekt som kommer att fungera att tömma laptop batteritid. Litiumjonbatteriet får aldrig laddas ur helt.

När det är möjligt undvika onödiga laddningscykler. Alla laddningsbara batteriet har bara så många av dessa. Urladdning ett batteri i några minuter, sedan ansluta den i förtid kan orsaka bärbar batteritid att minska dramatiskt. Istället, om du inte behöver batteriet och det är laddat eller ens om den inte belastar, ta ut och köra bort sladden.

De flesta bärbara datorer har energisparfunktion. Använd dem. Nästan varje dator expert kommer att säga detta, för en bra anledning. Det kan helt enkelt det bästa sättet att förlänga bärbar batteritid. Dimming skärmen, övervintra, inte kör på CD /DVD-enheten mer än absolut nödvändigt när på batteriet alla kommer att hjälpa.

Använd batteriet minst en gång varannan vecka. Även om detta kan tyckas counterintuitive ges instruktioner för att undvika onödig laddningscykler är det inte. Detta beror på för att få de flesta bärbara batteritid möjligt, måste du använda den. Uppladdningsbara batterier måste utarbetas eller om de kommer att förlora sin effektivitet. Detta innebär inte att ladda batteriet efter varje 15-minuters användning, utan att använda batteriet betydligt längre tid.

För dem som är starkt beroende av deras batteri, överväga en lång livslängd laptop batteri. Detta kommer att hjälpa till att förlänga tiden som krävs mellan avgifter, skära ner på antalet uppladdning behövs cykler. Även om detta kan verka som ett dyrt alternativ, innebär den också den fördelen, om du redan har ett standard batteri, för att ha en backup när bort från ett snore strömkälla.

Titta användning av kringutrustning, vilket avsevärt kan tappa energi från batteriet. Om batteridrift, använd pekplatta istället för USB-mus. Undvik andra sådana anslutningar också, eftersom dessa tenderar att rinna bärbar batteritid.

Defragmentera hårddisken regelbundet. Detta är en bra idé även för stationära datorer, men det är särskilt viktigt för bärbara datorer. Defragmentering bör göras när den sladd makt som det tar en betydande mängd resurser att göra. Kommer dock ett ordentligt defragmenterad hårddisk hjälper till att hålla din hårddisk från att arbeta hårdare än det behöver när det är på batteri.

Dessutom ska du inte köra onödiga program eller enheter. Detta kommer också leda till batteriet för att dränera förtid. När förlänga bärbar batteritid är ett bekymmer, kan detta vara ett av de enklaste saker att göra. Till exempel, om det inte finns någon WiFi där du är, har den här komponenten aktiverad är ingenting annat än ett slöseri med resurser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.