Hur felsöker jag problem med nätverket?

För att felsöka nätverksproblem, är det viktigt att ha en grundläggande förståelse för hur nätverket är inställt. Det finns tre kategorier av nätverksproblem: fysisk, konfiguration och mjukvara. Första steget för att följa när du ska felsöka nätverksproblem är att fastställa vilken typ av problem du har. Detta beslut är det första av många som hjälper dig att lösa problemet.

Det finns två enkla regler som är avgörande om du ska felsöka nätverksproblem framgångsrika. Den första regeln är att bara ändra en sak i taget och prova. En logisk, metodisk strategi är det enda effektiva sättet att felsöka ett teknik problem.

Det finns ofta mer än en orsak till ett nätverk problem. Om du inte kan identifiera åtgärder och tillhörande resultat, du har ingen aning om du är på rätt spår eller inte. En rad förändringar kan också skapa ett oväntat resultat. Ett steg i taget är det bästa sättet att gå vidare.

Skriva ned allt är den andra regeln för felsökning. Gör tydliga och läsbara anteckningar punktform som förklarar vad du gjorde och resultatet. Dessa anteckningar är ovärderliga och hjälper dig att bygga en bas av kunskap att lita på när du försöker att felsöka.

När problem med nätverket, alltid börja med det fysiska nätet. Kontrollera utrustning, anslutningar och makt. Gör inga antaganden och kontrollera varje kontakt ordentligt. Dessa problem är lättast att sätta fast och den vanligaste. Följ kabeln för att se att allt är ansluten till rätt uttag.

Om problemet inte är hårdvara, titta på konfiguration. Det första steget är att skapa en systemåterställningspunkt i konfigurationen mjukvaran. Detta gör att du kan börja om på samma punkt, det skulle bli nödvändigt. Titta på dina anteckningar från anläggningen och se till att ta nya anteckningar.

För att starta felsökning, måste du kontrollera konfigurationen för alla datorer i nätverket. Denna information kan nås genom att skriva "ipconfig" i kommandotolken för varje dator. För att få full detaljnivå, skriv "ipconfig /all. "Granska uppgifterna och jämför med den ursprungliga installationen. Fel eller inkonsekvenser kommer att vara orsaken till de flesta problem.

De vanligaste programvara frågorna är relaterade till brandväggen installationen. Kontrollera ditt antivirusprogram, eftersom de ofta kombineras med en brandvägg. Flera brandvägg installation kommer att skapa en cascading rad problem med nätverket. Leta efter några inställningar som kan ha justerats eller ändrats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.