Hur får jag trådlöst internet hemma?

Trådlöst Internet är beroende av två huvudkomponenter, ett programföretag och en mottagare, som båda måste vara på plats för att du ska kunna använda denna typ av tillgång till Internet. I de flesta fall kommer detta innebära att inrätta ett hemmanätverk via en trådlös router, som inte bara kan hjälpa dig att få tillgång till trådlöst Internet, men också hjälpa dig att skriva ut från en annan plats eller tillåta datorer att dela filer och skrivare på distans. Den andra metoden innebär att man använder en trådlös åtkomstpunkt kort som låter dig ansluta till ett mobilnät för Internettjänst.

När det gäller ett hemnätverk, kommer Internet förmodligen kommer in i ditt hem via en kabelanslutning. Därifrån kan man ansluta till routern, sannolikt genom en Ethernet-anslutning. Efter det har ägt rum, kan routern skicka och ta emot signaler via etern, inklusive sådana som behövs för tillgång till trådlöst Internet. Denna router är den centrala komponenten i en trådlös Internetanslutning. Denna metod är vanligtvis kallas Wifi.

En annan viktig komponent som behövs för tillgång till trådlöst Internet är en trådlös mottagare. Många datorer, både bärbara och stationära datorer, levereras med trådlösa kort, men inte alla. Detta kan enkelt läggas med hjälp av ett kort som har anslutning via USB-porten. Du kan också använda PCMCIA-kortplats, beroende på vilken typ av kort du köper. Det viktigaste när man tittar på anslutning är helt enkelt att din dator har den tillgängliga hårdvaran, eller plats, som behövs för anslutningen.

Den största nackdelen med tillgång till trådlöst Internet via en router är att signalen bryts ned mycket snabbt, och ju längre du flyttar från den trådlösa åtkomstpunkten, desto mindre tillförlitlig anslutningen kommer att bli. Förutom cirka 300 fot (ca 91,5 meter), det finns väldigt lite anslutning, om någon alls, särskilt om det finns någon form av fysisk barriär mellan dig och den signalens ursprung. Även om tillgång till trådlöst Internet med denna metod kan vara befriande, kan det också vara begränsande, åtminstone till en viss grad.

Detta är en orsak till att många av dem som använder bärbara datorer har valt för den andra metoden, som använder en anslutning kort att dra nytta av tillgång till trådlöst Internet via en mobiltelefon system. I detta fall, så länge du får en cellulär signal som är kompatibelt med ditt nätverk får du tillgång till Internet. Även om detta ger större flexibilitet, innebär det också att prenumerera på en helt annan service. I själva verket kan du prenumerera separat till en tjänst för Internettillgång hemma och en annan för din fjärråtkomst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.