Hur Felsökning jag min nätverksanslutning?

en nätverksanslutning är en metod för att överföra data från en dator eller relaterad produkt till en annan. Det finns fyra viktiga steg som krävs för att felsöka en nätverksanslutning: att kontrollera fysiska kontakter, bekräfta programinställningar, rensa resurser problem, och kontrollera de ursprungliga specifikationerna. Vanliga användningsområden för nätverksanslutningar ansluter en dator till skrivare,

Internet och andra datorer.

Det första steget i felsökningen en nätverksanslutning är att kontrollera alla de fysiska kontakterna. Leta efter lösa anslutningar, exponerade kablar och kontakter i fel butiker. Nätverkskontakten ser ut precis som en telefon-kontakt, och det är lätt att lägga den i fel uttag. Om du använder en trådlös router för att hantera nätverksanslutningar, kontrollera att enheten fungerar korrekt. Överspänning kan orsaka operativsystemet för routern att frysa, vilket resulterar i en nätverksanslutning misslyckas.

Kontrollera inställningarna i ditt nätverk programvara för hantering. De typer av program varierar, men alla rekord Internet-protokollet (IP-adress) av datorer, spåra dataöverföringshastigheter och ange vilka nätverk hubb eller en switch datorer i nätverket är ansluten till. Skriv ner inställningarna på huvudnätet operativsystem och kontrollera varje enskild dator för att bekräfta de är korrekta.

Titta på listan över pågående arbeten eller verksamheter som körs på nätet. Ett jobb som använder alla medel som kommer att stoppa nätet från bearbetning alla andra ansökningar, härma ett problem med nätverksanslutningen. Om du ser ett jobb som kräver en betydande resurser, stoppa arbete eller stänga av den datorn.

Granska de ursprungliga specifikationerna för ditt nätverk system. Se till att den största belastningen inte har överskridits och att rätt typ av kablar och programvara finns på plats. Dessa poster får inte orsaka nätverksproblem i ett litet nätverk, utan som ett nätverk expanderar, finns det inte längre förmågan att hantera dessa frågor, vilket ger prestanda problem.

Det vanligaste förslaget till snabbt lösa ett problem nätverksanslutning är att stänga av datorn och sedan sätter på. Denna process avslutas alla befintliga anslutningar eller jobb och kräver att datorn återansluta. Detta kan tillfälligt lösa problemet, men är aldrig en långsiktig lösning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.