Vilka olika typer av pedagogisk programvara?

Det finns flera olika typer av pedagogisk programvara avsedd för undervisning användare grunddragen i många kärnämnen, från läsning och matematik till geografi. Mjukvara för utbildning är oftast utformade för undervisa barn och är användarvänlig i evigheter redan efter tre år. Beroende på syftet kan pedagogisk programvara utformas som ett klassrum stöd eller för hemmabruk. Den mest populära formen av pedagogisk programvara är ofta som edutainment , betyder att det är ett spel där användarna leka och lära samtidigt.

pedagogisk programvara i klassrummet lär typiskt föremålet enligt en läroplan och spår elevernas framsteg som de kompletta sektioner eller nivåer. Som ett läromedel ger pedagogisk programvara barn som annars kanske inte har tillgång till en dator att lära sig och samtidigt utveckla grundläggande datakunskaper, som mus och tangentbord användning vid tidig ålder.

Det finns också ett brett spektrum av titlar och typer av pedagogisk programvara för användning i hemmet som ett komplement till klassrumsundervisningen, och även för att at-home utbildning. Pedagogisk programvara och omfattar närmare alla ämnen i skolan är allmänt tillgänglig för hemmabruk. Liknande klassrummet program, många pedagogiska programvaror titlar avsedd för hemmabruk spår ett barns framsteg och anpassa materialet därefter. Det finns titlar som strikt lära genom att visa exempel och sedan frågesport barn på material, och sedan finns det mer populära edutainment titlar som innehåller ämnet i ett spel.

pedagogisk programvara började vinna popularitet och erkännande som en alternativ inlärningsmetod i mitten av nittiotalet, och utvecklarna har kommit fram till nya koncept för att uppfylla konsumenternas krav på kvalitet, interaktiva utbildningsprogram. När avsedda att användas med ett hem eller klassrummet dator, pedagogisk programvara är nu tillgänglig för bärbara lärande system också. Även om det finns betydligt färre titlar tillgängliga för bärbara system för inlärning som Leapster finns det fortfarande många titlar i ålder lämplighet och föremål att göra lärandet på resan möjlig.

Oavsett om pedagogisk programvara och spel som väljs för hemmet, i klassrummet eller på går lära, experter eniga om att de erbjuder ett utmärkt sätt för barn att lära sig. Prova att kombinera titlar som strikt lärande baserat på lärande spel för att skapa en väl avrundad pedagogisk programvara bibliotek. För att få ut det mesta av pedagogisk programvara, investera i titlar som har justerbara lära nivåer att växa med ditt barn och kolla recensioner användare för titlar som är både underhållande och har omspelsvärde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.