Vilka olika typer av hemnätverk installation?

Hemnätverk installationsalternativ har förändrats radikalt under de senaste åren. Denna förändring beror på minskade kostnader för hårdvara komponenter som krävs för att stödja ett datornätverk. En avgörande faktor till det ökade intresset för denna typ av nätverk är utbredd både bärbara och stationära datorer för personligt bruk. Det finns fyra typer av hemnätverk installation: trådlös, Personal Area Network, lokalt nätverk och virtuella privata nätverk.

En av de mest populära installation hemnätverk alternativ är trådlösa nätverk. Denna typ av nätverk måste du köpa en trådlös router och installation av ett trådlöst kort i alla datorer, bärbara datorer och datorutrustning som kommer att knytas till nätverket. Den trådlösa routern distribuerar signalen, som du når genom det trådlösa kortet. Genom detta hem nätverksinstallation alternativet kan användare komma åt Internet och delade filer utan begränsning av ledningar och kablar.

Ett personligt nätverk skapas genom kabelanslutning mellan flera datorer. Den vanligaste metoden är att lägga till en rad banknätet till telefonnätet distributionsnät i hemmet. En separat jack läggs till varje uttag, så att användarna kan ansluta till nätverket med hjälp av en Ethernet-kabel. Dessa nätverk kablar är utformad för att överföra datasignaler vid höga hastigheter.

Att skapa ett lokalt nätverk i ett hemmanätverk installation blir allt vanligare allteftersom fler inrätta hem företag som kräver användning av komplexa dator teknik och processorkraft. I ett lokalt nätverk, är det primära datorn används som en server. Denna dator används för att lagra stora mängder data eller att köra komplexa, resurs-, intensiv programvara eller webbplatser värd och relaterade tillämpningar.

Ett virtuellt privat nätverk använder öppna anslutningar eller virtuella kretsar skapa anslutningar till andra datorer och tillhörande utrustning. Säkerhetsprotokoll och programvaror används för att skapa begränsad tillgång till olika data och programvaror. Överföringen alternativ kan ställas in i programmet. Varje dator som ansluts till den virtuella nätverket måste ange Internet Protocol (IP) adress virtuella privata nätverk, tillsammans med ett godkänt användarnamn och lösenord.

Den främsta fördelen med ett hemnätverk installationen är få ökade möjligheter att dela med tillgång till Internet, skrivare och dator filer lagrade på andra datorer. Ett växande antal hushåll har en stationär dator och två eller tre bärbara datorer eller netto böcker. Ett datornätverk är det mest kostnadseffektiva och resurser effektivt sätt att låta flera personer att arbeta med datorteknik i samma hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.