Vilka olika typer av e-postmarknadsföring kampanj?

En kampanj för e-postmarknadsföring är en av de äldsta formerna av Internetmarknadsföring. Även mer avancerade metoder har kommit fram, kan det vara väldigt effektiva under förutsättning att rätt inställning och verktyg används. Det finns många olika typer av e-postkampanjer marknadsföring som skall lanseras av dem som vill använda det system för elektronisk post för att nå sin publik. Alla marknadsförare tenderar att ha den metod de föredrar.

En opt-in e-postmarknadsföring kampanj innebär distribuera post till en förteckning över abonnenter som har samtyckt till att få det från ett visst företag. Dock främst utnyttjas av e-handel butik, kan det vara fördelaktigt att nästan alla online-verksamhet. Med opt-in e-postmarknadsföring, kan ett företag hålla sina kunder uppdaterade på de senaste produkter eller tjänster, samt erbjudanden och rabatter. Flera marknadsförare intyga att den svåraste aspekten av en sådan kampanj är att komponera en kvalitet förteckning över abonnenter.

Bulk email representerar också en typ av e-postmarknadsföring kampanj som vanligen används för att främja online-företag. Ofta underlättas genom ett e-blast tjänst eller specialiserar mjukvara, massmail omfattar vanligtvis samtidigt skicka meddelanden till en stor e-postlista abonnenter. Detta är i allmänhet ett prisvärt sätt att nå ett stort antal potentiella kunder, men finns det några anmärkningsvärda nackdelar. Det finns en mycket fin linje mellan en legitim bulk e-kampanj och spam. Identifiera detta och stanna på höger sida av den, är vad som vanligen ger marknadsförare att uppnå positiva resultat.

Nyhetsbrev marknadsföring ses ofta som en av de mest effektiva av alla kampanjer e-postmarknadsföring. Detta beror främst på en person som tecknat sig för ett nyhetsbrev är mer sannolikt att läsa den, medan ett meddelande som distribueras genom en annan typ av e-postmarknadsföring kan få bort utan att mottagaren ens öppna den. Nyhetsbrev erbjuder möjligheten att kombinera olika tekniker i ett enda paket, vilket gör att ett företag att driva sitt hem marknadsföring, oavsett om det handlar om att främja produkter och tjänster, eller helt enkelt hålla kunder uppdaterade på de senaste företagsnyheter.

En e-marknadsföringskampanj kan göra ett bra första steg för företag som vill främja en dialog med sin publik, eller leverera ett budskap till marknaden. Alla kampanjer måste dock erhålla största e-postleverans och höga öppna kurser, som i princip innebär att de avsedda mottagarna är både ta emot och läsa e-post. Många framgångsrika e-marknadsförare är överens om att det bästa sättet att garantera en lyckad kampanj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.