Vilka olika typer av PC Security Software?

en Internet-världen drivs av användning av persondatorer (PC) säkerhetsprogram inte längre är en möjlighet, men vanligtvis är en prioritet. Detta gäller i hemmet och i företagets nätverk miljön. Med hotet modellen ständigt förändras, förebyggande åtgärder utvecklas för att ge ett adekvat skydd. På grund av denna utveckling, nya typer av PC-säkerhetsprogram har införts och deras användning har blivit allt viktigare.

Antivirusprogram vanligtvis är ett måste lösning som kanske är den mest använda PC-säkerhetsprogram . Denna typ av program för genomsökning av en dator på jakt efter skadliga program och kod, som motsvarar de objekt med listan över kända hot i sin databas. Eventuella hot upptäcks automatiskt tas bort från systemet, som vanligtvis reparationer skador de hot kan ha orsakat. Dessa program är väldigt användbara eftersom de kan hjälpa till att hålla en dator skyddad från skadliga webbinnehåll och bättre säkerställa optimal prestanda av en PC. Det bästa Internet-säkerhetsprogram, inte bara kommer att försvara mot virus, men mot andra hot som maskar, trojaner och spionprogram, också.

Arkiv säkerhetsprogram syftar till att ge skydd för filer och mappar som lagras på en dator. Detta vanligen sker med hjälp av en kryptografisk teknik som används för att skydda data, som brukar kallas kryptering. Kryptering fungerar genom att förvandla vanlig text till chiffer som gör filens innehåll oläslig för obehöriga parter. Det enda sättet en krypterad fil eller mapp kan nås är med hjälp av lämpliga krypteringsnyckel. Denna typ av PC-säkerhetsprogram är särskilt användbart för dem som delar datorer och skulle föredra att behålla sina filer konfidentiellt.

Lösenord säkerhetsprogram kan vara ett viktigt verktyg som hjälper till att hålla en datoranvändare skyddas mot bedrägerier och identitetsstölder. De flesta program tillåter användaren att skapa ett enda huvudlösenord som kan användas för att logga in på en banks hemsida, webb-mail, blogg och andra konton de kan ha online. Programvaran använder vanligtvis samma krypteringsteknik som filsäkerhet programvara för att se till att lösenord inte lätt kan gissas eller spruckna. Dessa program är vanligtvis allmänt tillgängliga i form av kommersiella produkter samt fri, öppen källkod.

Datoranvändare som inte installera och regelbundet använder programvara datorsäkerhet generellt lämnar sig öppen för en lång rad hot. Medan dessa lösningar inte nödvändigtvis är billig, kan de ge ett lugn som är helt enkelt ovärderlig. Med så många produkter på marknaden, konsumenterna uppmuntras att läsa Internet recensioner säkerhetsprogram innan man köper. Detta bör ge en användare en uppfattning om vad som väntar, och hjälpa försäkra dem om att de får bästa möjliga skydd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.