Vilka olika typer av Data Warehousing Tools?

Datalagerhantering verktyg som ingår i en standardprogramvara paket kan delas in i fyra huvudkategorier: datautvinning, bord förvaltning, fråga förvaltning, och dataintegritet. Ett datalager är en förvaringsplats för stora uppsättningar med transaktionsdata. Uppgifterna i lagret varierar kraftigt, beroende på disciplin och fokus i organisationen. Exempelvis har många vetenskapliga forskningsprojekt in enorma mängder data för analys och granskning. Ett datalager kan vara den bästa tekniken för att hantera och lagra denna information.

Det är viktigt att notera att särskilda expertområden krävs för all personal som arbetar med datalagring verktyg. Denna typ av teknologi kräver utbildning i statistik, avancerad matematik, processorlogik, relationsdatabaser och avancerade datorkunskaper. Många människor i detta område började sin karriär i statistik eller datavetenskap. De begrepp som används för att skapa och hantera dataflödet är ganska komplicerade och kräver mycket tid och ansträngning att lära sig.

Ett datalager kräver en metod att lägga till uppgifter till lagret. En utvinning, omvandla, och Load (ETL) verktyg används normalt för detta ändamål. Verktyget i sig är en programvara som används för att korrekt identifiera relevant information från en annan dator, baserat på användarens kriterier. Dessa data kan behöva normaliseras eller modifierade för konsistens eller för att matcha strukturen lager databasen. Fylla på data är kritisk, eftersom alla de relationer och kopplingar till andra databaser måste bibehållas för att säkerställa integriteten för databasen, så det kan användas tillsammans med andra datalagring verktyg.

Varje datalager innehåller ett stort antal databastabeller. Dessa tabeller är organiserade för att arbeta med varandra i ett logiskt och systematiskt sätt. Underhåll av dessa tabeller är avgörande för fortsatt drift och riktigheten av datalager. Med hjälp av begreppet relationsdatabaser måste dessa tabeller bibehållas och valideras regelbundet. Eventuella fel eller brister kommer att leda till felaktiga rapportering.

En fråga är helt enkelt en programmerad fråga eller rapport begäran. Det finns en hel verksamhet processen kring skapandet av ett datalager fråga. Denna process kräver fördjupad kunskap och förståelse för företagens behov, samt datastrukturer inom datalager. Business Intelligence-specialister är utbildade proffs som har den kombination av kompetens och utbildning som krävs för att skapa och hantera flera, anpassade frågor.

En funktion dataintegritet är standard i de flesta datalagring verktyg. Dessa moduler är ofta mycket svårt att använda, med flera alternativ och funktioner finns tillgängliga. Detta verktyg är absolut nödvändigt för att skapa och upprätthålla en fungerande, bra datalager. Dataintegritet verktyg kontrollera enhetlighet inom data, korrekta kopplingar mellan databaser och ren programmering logik. Dålig dataintegritet kommer att resultera i ett datalager som ger felaktiga rapporter, vilket är dåliga affärsbeslut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.