Vilka olika sätt att ansluta till Internet?

Det finns många olika sätt att ansluta till Internet. En av de vanligaste sätten är via en fjärranslutning. Med en uppringd anslutning, kan Internet-användaren ansluta till internet via hans eller telefonlinje och en Internet-leverantör. Denna metod för att ansluta till Internet i allmänhet anses vara den billigaste, men det är även ger användaren den långsammaste övergripande uppkopplingshastigheter. Det kan dock passa inom ramen för tillfälliga Internet-användare utan behov av ett snabbt eller konsekvent anslutning.

Bredbandsanslutning erbjuder ett annat sätt att ansluta till Internet. I denna grupp ingår kabel-och DSL-anslutningar. Med en kabelanslutning, måste användaren prenumerera på en cable-television/Internet tjänst. Dessa anslutningar är vanligtvis mycket fort och erbjuder hastigheter uppemot 70 gånger snabbare än fjärranslutningar. De tillåter även användaren att vara uppkopplad till Internet hela tiden, utan användaren behöver bara öppna ett fönster för tillgång till Internet, eftersom det inte logga in på processen att slutföra.

Precis kabel Internet service, erbjuder DSL mycket högre hastigheter än de som finns tillgängliga med uppringt modem. Det finns dock ett brett spektrum av hastigheter tillgängliga formen olika leverantörer, i allmänhet går upp till 3 Mbit /s (3000 kbit /s). Med DSL är normala telefonkablar används för att kombinera vanligen vart röst och datalinjer så att användarna kan ansluta till Internet och prata i telefon via samma telefonlinje. Dessutom behöver hänga användare inte upp med samtal för att få tillgång till Internet, telefonsamtal och webbsurfning kan förekomma samtidigt.

Satellite Internet är en annan form av snabba Internet-anslutning. Den sysselsätter telekommunikationssatelliter att tillåta användare att ansluta till Internet. Vanligtvis sådana anslutningar som är mest populära i områden där kabel-och DSL-anslutningar är antingen ingen eller otillförlitliga. Men satellit-anslutningar är oftast långsammare än kabel-och DSL-anslutningar. Dessutom upplever de ofta höga fördröjningar i nätverket på grund av förseningar i överföringen av uppgifter, och detta kan leda till en ganska slö prestanda, speciellt när det gäller spel och nedladdning.

Förutom att bredband och uppringd, webbanvändare kan nu ansluta trådlöst till Internet kan få tillträde till nätet utan sladdar eller kablar av något slag. Trådlös teknik gör det möjligt för användare att få mobila anslutningar, går in på nätet (med vissa begränsningar) var och när de behöver. Det kan åstadkommas genom offentliga Wi-Fi-nät, mobilnät och Wimax-en något nyare typ av trådlösa tjänster. Dessa tekniker varierar i fråga om anslutning, tillförlitlighet och kostnad, men alla gör att användare kan ansluta om de är hemma, i skolan, på arbetet eller på vägen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.