Vilka är nackdelarna med en DVD skiva?

Även dvd rom blir allt mer populärt varje dag, är denna teknik inte utan nackdelar. Om du planerar att köpa en ny dator eller uppgradera din nuvarande system inom en nära framtid är det viktigt att förstå både de positiva och negativa aspekter av denna teknik.

En DVD ROM är en CD-skiva som kan inneha minst 4,7 GB med filmer, musik, text, eller bilder, även om vissa skivor kan rymma upp till 17 GB information. Även filmer från den lokala videobutiken kallas ofta helt enkelt som DVD-skivor, de är DVD faktiskt ROM-skivor. Tillgång priser för dvd rom allt från 600 Kbit /s till 1,3 Mbit /sek.

Eftersom DVD ROM står för Digital Versatile Disk-Läs Only Memory, bör det inte komma som någon överraskning att detta format största nackdel är att det inte kan användas mer än en gång. När uppgifter skall anges på en DVD skiva, kan det inte ändras eller ändras. De flesta kommersiellt producerade DVD-filmer innehåller kopieringsskydd mekanismer för att förhindra användare från att skapa olagliga kopior av skivan.

Om du lagrar data för ett pågående projekt som du behöver ändra på regelbundet, en DVD ROM är ett dåligt val. I detta fall kommer det bästa vara att antingen använda en flyttbar flash-enhet eller köp en kombination DVD + RW /+ R /CD-RW-enhet som tillåter dig att läsa DVD skivor och CD-ROM samt skriva till CD-R, CD-RW, DVD + R och DVD + RW-skivor.

Eftersom DVD ROM är en relativt "ny" teknik, kanske du har svårt verkar vissa program med DVD-ROM-enhet. Till exempel kan Real Jukebox, en musik förvaltning programvara fungerar inte med vissa DVD-ROM-enheter. Det bör dock noteras att de flesta mjukvaruföretag arbetar med att lösa problemet eftersom de är väl medvetna om att DVD-rom förväntas bli den CD-ROM av det 21-talet.

Naturligtvis, till skillnad från en DVD-standard fristående spelare, kräver en DVD ROM setup en dator. Detta gör det något svårare att använda en DVD-ROM-enhet som grund för ditt hemmabiosystem-även om många, inklusive studenter och människor som bor i små lägenheter, ofta väljer detta platsbesparande alternativ. Men om din primära bekymmer är DVD-filmer får du kanske vara bättre att investera i en högkvalitativ DVD-spelare som är kompatibel med DVD-R, DVD-RW, DVD + R, DVD + RW-och VCD-format på kan du visa någon typ av skiva som du väljer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.