Vilka är de olika typerna av intrångsskydd?

Intrångsdetekteringskapacitet är ett sätt att skydda din dator från oönskad post. De flesta datorer har brandvägg program installerat för att skydda sina system från exploatering, men intrångsskydd är ett system till för extra säkerhet. Ett Intrusion Prevention System ger ett ökat skydd från antingen virus eller hackare som försöker bryta sig in i ditt nätverk.

Intrångsdetekteringskapacitet system är mycket säkrare än vanliga brandvägg teknik. Även anses vara en utvidgning av det ursprungliga Intrusion Detection System, de är faktiskt mer ett sätt att styra vem som har tillgång till ett datornätverk. De inte bara kontrollera tillträdet, men också upptäcka tillträde till nätet, så de två systemen är nära förbundna.

Systemet intrångsskydd kontrollerar tillgång till ett nätverk baserat på innehållet i ansökan försöker få kontakt. Dessförinnan var att upptäcka från brandväggar bygger på portar eller IP-adresser. Ett bra Intrusion Prevention System inte bara upptäcker intrång, utan även kontrollerar tillgång till ett nätverk. Den sistnämnda funktionen är systemets viktigaste förbättring över upptäckten bara brandväggar.

Det finns olika typer av intrångsskydd tillgänglig för extra säkerhet. Nätverk intrångsskydd system är oftast maskinvaruenheter som finns i nätverket. Till skillnad från värdbaserad intrång system som måste tillämpas på varje dator i nätverket kräver nätverket färre anordningar som skall installeras.

nätverket intrångsskydd kan vara innehåll som bygger eller tariffer. Ett innehåll baserat system kommer att inspektera och förkasta varje post från innehåll som inte är känd. Innehållet kan inte erkännas av förebyggande system, eller det kan ha varit tidigare registrerats som ett hot mot systemet.

Priserna bygger nätverk för förebyggande av intrång är baserat på syftet med attacken snarare än innehållet . Den kurs-baserade systemet kan upptäcka hot som skiljer sig från den trafik som nätverket brukar får. Den kurs-baserade systemet lär sig vilken typ och beteende normal nätverkstrafik och sätter parametrar därefter. Allt som faller utanför dessa parametrar kommer att förhindras tillträde till nätet.

Det finns också värdbaserad intrångsskydd system. Dessa är programvara endast program som är väldigt bra på att upptäcka oönskade inträde efter dekryptering har inträffat. Med tiden bygger värd-baserade systemet upp ett övervakningssystem för tillgång till datorns nätverk. Det enda problemet med värd prevention är att den måste installeras på varje dator i nätverket. Den kan inte heller hantera större sats åtkomst attacker, eftersom den inte har kapacitet att hantera dessa nivåer för spårning och förvägras tillträde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.